Magasin køber ejendomme på historiske adresser i stor handel

ATP Ejendomme og PensionDanmark har solgt fire ejendomme, der huser Magasin på Kongens Nytorv, i Lyngby, Aarhus og Odense, tilbage til stormagasinets ejere.

Magasin har været ude at shoppe.

Stormagasinet, der har holdt til på Kongens Nytorv siden 1894, ejes i dag af den tyske detailkoncern Peek & Cloppenburg. Koncernen har gennem Magasin besluttet at købe fire ejendomme tilbage - heriblandt dem, der huser Magasin i Lyngby og på Kongens Nytorv i København.

Det oplyser ATP Ejendomme, der sammen med PensionDanmark købte ejendommene af Magasins daværende ejere tilbage i henholdsvis 2010 og 2013.

- Det er vores klare opfattelse, at kunderne prioriterer fysisk handel fortsat, og med ejerskabet betyder det, at vi nu kan udvikle og investere langsigtet, siger administrerende direktør i Magasin, Peter Fabricius, der samtidig forklarer, at handlen har stået øverst på Magasins ønskeliste "længe".

Milliardhandel

Ifølge TV 2 Lorrys oplysninger er der tale om en handel i milliardklassen. Det præcise beløb ønsker parterne dog ikke at komme ud med.

Egentlig var ejendommene ikke til salg, og hverken ATP Ejendomme eller PensionDanmark, der ejer 50 procent hver, gik med salgstanker. Men da Magasin på eget initiativ henvendte sig, så opstod der en gylden mulighed, forklarer investeringsdirektør i ATP Ejendomme, André Scharf:

- For os har handlen givet os mulighed for at fortsætte justeringen af vores ejendomsportefølje. Vi har igennem en længere periode øget vores fokus på vores investeringer i kontorejendomme i danske storbyer og ikke mindst på vores egen rolle som en aktiv ejer af ejendomme i Danmark.

Helt rigtige tidspunkt

PensionDanmarks medlemmer har nydt godt af ejerskabet af Magasin-bygningerne, der har givet "gode afkast" af sig, forklarer direktør Marius Møller.

Alligevel kommer salget på det helt rigtige tidspunkt, siger han i pressemeddelelsen:

- PensionDanmarks fokus er i stigende grad centreret om egenudviklede byområder og erhvervsejendomme, og salget frigør midler til at forfølge denne strategi yderligere.

Helt på plads er handlen dog ikke endnu. Den er nemlig betinget af, at de danske konkurrencemyndigheder godkender handlen. Det forventer alle tre parter vil ske inden for de kommende måneder, skriver de.


_

_


Mest læst i dag

Se flere

Erhverv

20181009-171659-L-1920x1277we

Juletid uden corona: Alligevel har taxichaufførerne ikke haft mere travlt

Gourmandiet

Historisk gourmetslagter genopstår

Amass

Gourmetrestaurant i København lukker

SAS-regnskab viser stort milliardunderskud


København


Forsiden lige nu

Se flere