Hotel d'Angleterre slukker for historisk tradition

Hotel d'Angleterre dropper i år deres julebelysning.

Når julelysene tændes i år, så bliver det uden nogen storslået juleudsmykningen på Hotel d'Angleterre på Kongens Nytorv i København.

Det bekræfter hotellets PR- og kommunikationsmanager, Signe Thorup, mandag til TV 2 Lorry. 

- Med tungt hjerte, men med forståelse for situationen, har vi i dag besluttet, at der ikke kommer til at være julebelysning på d’Angleterres facade i år, skriver hun i en mail til TV 2 Lorry.

Hotellets julefacade har år efter år siden 1995 været et vartegn i København, hvor det med forskellige temaer har tiltrukket mange mennesker. Både når de løftede sløret for årets tema og udsmykning og i resten af julen.

quote Julefacaden på d’Angleterre er vores julehilsen til byen og vores bidrag til at skabe en hyggelig og smuk atmosfære på Kongens Nytorv i den mørke tid,

Signe Thorup, PR- og kommunikationsmanager

I 2020 spændte coronapandemien dog ben for den årelange tradition. Således var hotellets facade ikke pyntet op til jul i samme omfang som tidligere, ligesom datoen for opsætningen også forblev hemmeligholdt.

Beslutningen om at droppe julebeslutningen på facaden i år, kommer efter, at klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen (S) på et pressemøde i sidste uge fortalte, at man som konsekvens af energikrisen ville slukke lyset på offentlige bygninger og sænke temperaturen i bygningerne til 19 grader

- Vi vil slukke for al udendørs belysning. Bygninger, der illumineres, fordi de er flotte at se på, men hvor det ikke har en praktisk betydning, skal altså ikke oplyses, lød det i den forbindelse.

Julehilsen til byen

Fluks efter udmeldingen meldte stormagasinet Salling ud, at man ville sløjfe og slukke for årets julelys i både Aarhus og Aalborg.

Og mandag har d’Angleterre således også besluttet at slukke for deres julelys. 

- Julefacaden på d’Angleterre er vores julehilsen til byen og vores bidrag til at skabe en hyggelig og smuk atmosfære på Kongens Nytorv i den mørke tid, men i år, hvor alle må spare på energien, kommer der ikke til at være elektriske julelys på facaden, skriver Signe Thorup til TV 2 Lorry.

På videoen nedenfor kan du se, hvordan det så ud, da Hotel d'Angleterres julebelysning blev præsenteret i 2017.

(Artiklen fortsætter efter videoen.)

Sådan så D'angleterres julebelysning ud i 2017. Hundredevis af mennesker var mødt op for at se det blive tændt.

Flere kan følge trop

Mens det jyske stormagasin hurtigt var klar i mælet, og Hotel d'Angleterre tog beslutningen mandag, så står det anderledes til for en række københavnske handelsforeninger og virksomheder.

Her er man nemlig i gang med at træffe beslutningen om, hvorvidt og hvordan man skal begrænse brugen af julelys denne vinter. Det viser en rundspørge som TV 2 Lorry har foretaget.

Nedenfor kan du blive klogere på, hvordan Strøget, Tivoli og Magasin forholder sig til deres brug af julebelysning i år: 

1

Strøget

2

Tivoli

3

Magasin du Nord