Kunderne "låner" Superbrugsens indkøbsvogne - pludselig var de alle væk

Supermarkedskæderne har store problemer med kundevogne, der forsvinder.

Indkøbsvognene forsvandt en efter en i Superbrugsen på Islands Brygge. Foto: Vibeke Holte.

Superbrugsen i Njalsgade på Islands Brygge i København er et typisk bysupermarked. De fleste kunder bruger en kurv, når de skal rundt i butiken, for de køber ikke større ind, end at de kan have varerne på en cykel eller bære dem, når de skal hjem.

Men der er selvfølgelig kunder, der køber større ind, og derfor har butikken kundevogne, så der er plads til varerne. Eller rettere -  det havde Superbrugsen - for gang på gang sker det, at kunder "låner" vognene med hjem - og de kommer ikke tilbage.

- Og så forleden var der stjålet fire på en gang. Dermed stod butikken uden kundevogne, siger Jens Juul Nielsen, der er informationsdirektør i Coop.

Læs også Storcenter mister flere hundrede indkøbsvogne hver uge

Han forklarer videre, at butikken en gang om året køber mellem 10 og 16 nye kundevogne hjem - og så forsvinder de en efter en - men da der pludselig røg fire på en gang forleden - så var det butikkens sidste.

Tyverierne har vakt forargelse i den lokale Facebook-gruppe, hvor en bruger skriver:

- Hello!  Det er jo helt tåbeligt og irriterende for os der køber stort ind og dårlig behandling at vores hyggelige lokal butik. Jeg forstiller mig at nogen har kørt varer hjem og bare ladet dem stå. Vil I ikke godt trille dem tilbage igen?

Læs også Mystisk tyveri fører til forlænget høringsfrist

Men ifølge Jens Juul Nielsen er det et problem mange steder, at kundevogne bare forsvinder. Der har også været eksempler på, at butikker mister langt flere kundevogne på en gang. Her peger Jens Juul Nielsen på, at der er tale om professionelle tyverier.

Er du sikker på, at det ikke er en konkurrerende supermarkedskæde, der står bag?

- Hahha, nej.  De kan vist ikke bruge dem, når der står Superbrugsen eller Coop på. Jeg gætter på, at de så bliver solgt i udlandet. De koster jo nogle tusinde kroner stykket, den slags indkøbsvogne, siger informationsdirektøren.

 

03:09

 I Farum er kundevogne, der "lånes" også et problem. Det fortalte vi om sidste år.

Luk video

  

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik