Storcenter mister flere hundrede indkøbsvogne hver uge

Supermarkeder bruger store ressourcer på at indsamle kundevogne, som folk tager med hjem.

02:37

De forsvinder i stort antal.

Som i mange hundrede. Kundevogne fra centre og supermarkeder. For det er nemmere lige at smide varerne over i vognen og så trille hele molevitten hjem frem for at bære indkøbene.

Læs også Prins Henriks tilstand alvorligt forværret

Det mærker medarbejderne i Kvickly og de andre butiker på Farum Bytorv, hvor et stort antal kundevogne forsvinder hver dag.

- Problemet er, at vognene aldrig rigtigt kommer igen. Vi plejer at kigge efter dem rundt omkring - og når vi henter, så er det mellem 200 og 300 ad gangen, fortæller varehuschef Danny Barbu fra Kvickly på Farum Bytorv.

Danny Barbu, varehuschef i Kvickly, må ofte rundt i lokalområdet og hente indkøbsvogne tilbage til deres rette plads. Foto: TV 2 Lorry

Vicevært: Indkøbsvogne i lejligheder

Rigtig mange af indkøbsvognene findes i det nærliggende boligområde, Farum Midtpunkt.

Og Kvickly har allieret sig med viceværterne fra området. De samler vogne ind i hele Farum Midtpunkt og placerer dem på en række aftalte steder, hvor Kvicklys medarbejdere så kan hente dem.

 

- Vi oplever, at de bruger dem til at flytte i - fra en lejlighed til en anden. Det kan være, at de skal køre affald - og indimellem, når folk finder nogle pæne vogne, der kører godt, så tager de dem med op i deres lejlighed og gemmer den, for så er de sike på, at den kører godt, når de skal frem og tilbage, siger Kenneth Barenholdt, der er centerchef på Farum Bytorv. 

Læs også 'Københavnerpriser' i Hillerød - men nye lejeboliger rives væk

En almindelig indkøbsvogn koster cirka 1.000 kroner.

Farum Bytorv har ikke valgt at investere i mere avancerede løsninger, som indebærer, at vognene bremser automatisk, hvis man forsøger at køre dem væk fra det sted, de hører til.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik