Køkkenchef troede, det var en drøm, da hans restaurant blev verdens bedste

Personalets arbejdsglæde er ifølge Rasmus Kofoed medvirkende til, at Geranium nu er verdens bedste restaurant.

Rasmus Kofoed, der er køkkenchef på restauranten Geranium, troede først, at det var en drøm, da hans restaurant mandag blev udråbt som verdens bedste.

- Lige inden vi blev kaldt op, mærkede jeg sommerfugle, adrenalin, og den varmeste følelse af, at noget, vi har arbejdet på i så mange år, går op i en højere enhed.

- Jeg måtte lige mærke efter, om det bare var en drøm, eller om det var virkelighed, siger han.

Han fortæller, at han måtte se på sine kolleger for at sikre sig, at det rent faktisk skete.

- Jeg kunne så se på Søren (Søren Ledet, restaurantchef på Geranium, red.), Geranium-teamet og de gode vibes, der var i lokalet, at det var virkeligt, og at det var ikke en drøm.

- Det har været en fantastisk følelse, siger han.

Kærlighed til faget er afgørende

Han mener selv, at det blandt andet er kærligheden til faget, der betyder, at Geranium nu kategoriseres i den absolutte verdensklasse.

- Vi har været konstante og kreative gennem rigtig, rigtig mange år. Vi elsker vores fag, og vi elsker at udfordre os selv sammen med vores dygtige hold.

- Jeg tror også, at den glæde, som gæsterne kan mærke på personalet og os, er med til at skabe en god stemning.

Han beskriver selv Geranium som en restaurant, der er relevant, og hvor der ikke hviles på laurbærrene.

Især under de nedlukninger, som coronapandemien førte med sig, har Geranium været nødt til at tage chancer.

- Det har været svært. Vi har gjort alt for at beholde vores personale, fordi vi ser det som en investering i både nutiden og fremtiden.

- Det lykkedes os, så vi startede op med det samme team, som har været der i lang tid.

Også andre danske restauranter hædret

Ud over Geranium, der altså indtager førstepladsen på listen over verdens 50 bedste restauranter, er to andre danske restauranter på listen.

Alchemist tog en 18.-plads, mens Jordnær ligger nummer 38 på listen.

Rasmus Kofoed mener, at de danske placeringer giver et fint øjebliksbillede af den danske restaurantscene.

- Jeg tror egentlig godt, at der kunne være endnu flere restauranter på, men dem, der er med, er nogle fantastiske restauranter, og der kommer helt sikkert flere danske restauranter på i fremtiden, siger han.

Det er World's Best Restaurant Academy, der sammensætter listen. Akademiet er skabt udelukkende med det formål at lave den årlige liste.

Bedømmelserne bygger på stemmer fra et panel bestående af 1080 kulinariske kendere. En tredjedel af dem er kokke og restauratører, mens de andre to tredjedele udgøres af henholdsvis madskribenter og berejste gastronomer.

Foruden titlen som verdens bedste restaurant har Geranium tre michelinstjerner.

Tidligere på måneden blev de nordiske michelinstjerner uddelt. Her høstede Jatak restauranten, der i januar måned slog dørene op på Nørrebro, sine første Michelin-stjerner. Se eller gense indslaget nedenfor. 

For få dage siden stod de overvældede og med armene i vejret i Stavanger, hvor de modtog deres første stjerne i den anerkendte og sagnomspundne Michelinguide. I dag er ejerne og parret bag Restaurant JATAK fortsat overvældet – men restauranten åbner igen i morgen, og der skal gøres klar. Vi tegner et portræt af parret bag succesrestauranten på Nørrebro.

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik