Københavns Politi med opråb: Stop med at svinge med legetøjsvåben

Legetøjsvåben har den seneste tid skabt utryghed. Derfor opfordrer Københavns Politi nu borgerne til at være opmærksomme på, hvordan de opfører sig, når de har våbenlignende genstande med i det offentlige rum.

Københavns Politi har i den seneste tid rykket ud til en række skræmte borgere, der har set folk med våben. Heldigvis - fristes man til at sige - har der i flere tilfælde været tale om legetøjsvåben.

Derfor beder politiet nu borgere tænke sig godt om, når de bevæger sig ud i det offentlige rum med våbenlignende gentande.

Det kan nemlig være svært at se forskel på ægte våben, attrapvåben og legetøjsvåben.

Må rykke talstærkt ud

Når politiet modtager en anmeldelse om en bevæbnet person, rykker de talstærkt ud. For selvom det ofte er tale om falsk alarm, så handler det om at være på den sikre side.

Det oplyser Peter Dahl, der er leder af beredskabet i Københavns Politi i en pressemeddelelse. 

Og opfordringen er ikke kun for at aflaste politiet.

- Det kan være en voldsom oplevelse, når man uventet bliver tilbageholdt og pacificeret af politiet, fordi der er mistanke om, at man er bevæbnet, siger Peter Dahl og fortsætter:

- Det er også en god idé at tale med sine børn om det, så de også er bevidste om, hvilke signaler man kan komme til at sende, og den utryghed det kan skabe hos andre.

Ser man en person, der bærer rundt på et skydelignende våben, skal man dog altid kontakte Politiet. 

- I sådan en situation handler det altid om at være særlig forsigtig, siger Peter Dahl.