Her er planerne for Københavns nye bykvarter på den gamle postgrund

Arbejdet med det nye bykvarter i København startede fredag. Her blev kvarteret også navngivet.

Starten på arbejdet med et nyt bykvarter i København blev fredag markeret med en grundstensnedlæggelse.

Det fandt sted på Postgrunden, som er stedet, hvor den gamle postterminal tidligere har ligget mellem Hovedbanegården og Kalvebod Brygge.

Til arrangementet blev kvarteret også navngivet Postbyen.

Og i fremtiden skal Postbyen danne ramme om et nyt bykvarter med fem tårne med boliger, erhverv og hoteller. Det nye bykvarter vil også være hjemsted for Danske Banks kommende hovedkvarter med 4.000 medarbejdere.

- Med Postbyen får København et helt nyt byrum med butikker, restauranter og virksomheder på en central placering. Den nye promenade og forbindelsen fra Hovedbanegården til vandet åbner området op og forbinder det med resten af byen, fortæller overborgmester Frank Jensen fra Socialdemokratiet i en pressemeddelelse.

Modstand mod byggeri

Frank Jensen var fredag til stede for at overvære grundstensnedlæggelsen sammen med blandt andre Ole Krogh Petersen og Robert Nellemann fra Danica Pension, der er bygherre på projektet.

- Området har en unik historie med den over 100 år gamle centralpostbygning, og den reference ville vi gerne bære med videre ind i nutidens København. Vi er glade for, at vi kan være med til at udvikle et næsten glemt område i København og gøre det til et attraktivt bykvarter, som alle kan bruge, siger Ole Krogh Petersen, administrerende direktør i Danica Pension.

Danica Pension købte grunden i 2015, og det vakte ikke kun jubel, da det kom frem, at der skulle bygges højhuse op til 115 meter. Projektet blev behandlet flere gange af Københavns politikere, men nu er byggeriet skudt i gang.

Bilfrit kvarter

Postbyen bliver med 80 procent erhverv og 162 lejligheder placeret i to af tårnene. Derudover håber man, at området, som bliver uden biltrafik, vil indbyde til at folk vil lægge deres vej forbi.

- I fremtiden så kan vi alle sammen bevæge os fra Hovedbanegården og ned over det her skønne sted, hvor der bliver cafeer og restauranter og ned til havnen, så det bliver et sted, hvor det er muligt at gå og cykle helt uden biler, siger Frank Jensen.

Postbyen bliver efter planen klar til indflytning om fire til fem år.