Højhusbyggeri på Postgrunden får grønt lys

Teknik- og Miljøudvalget godkendte i dag en ny lokalplan for Postgrunden i København.

Illustration af byggeplanerne for Postgrunden. Foto: Lundgaard og Tranberg

Det har været år undervejs og er blevet heftigt debatteret. Men nu det store højhusbyggeri på den gamle postgrund i København et skridt nærmere virkeligheden.

Teknik- og Miljøudvalget godkendte mandag en ny lokalplan for området, som giver grønt lys til de højtravende byggeplaner.

Læs også Højhus eller ej: Stor politisk uenighed om Posthusgrunden

Udvalget har tidligere vendt tommelfingeren nedad til projektet, fordi det har været for stort og ville tage for meget lys fra resten af byen.

Danica Pension, som har købt den 40.000 kvadratmeter store grund, ønsker blandt andet at bygge syv runde bygninger, hvoraf de højeste strækker sig 93 og 115 meter op i luften.

Modstand til det sidste

Vi skal have flyttet rundt på nogle højdekvadratmeter, så højhusene ikke skygger ind over resten af byen.

Mette Annelie Rasmussen, Rad. V.

Inden mødet håbede Mette Annelie Rasmussen fra Radikale Venstre, at hun kunne samle flertal for at afvise lokalplanen og sende bygherren tilbage til tegnebrættet.

Hun frygter, at skyggerne fra de planlagte højhuse vil genere borgerne, blandt andet i havneparken på Islands Brygge.

- Vi skal have flyttet rundt på nogle højdekvadratmeter, så højhusene ikke skygger ind over resten af byen. Vi vil godt have lidt mere tid til at få det her projekt passet til, siger Mette Annelie Rasmussen til TV2 Lorry.

Læs også Utilfredse københavnere vil ikke have højhus på posthusgrund

Men det lykkedes ikke at samle det flertal, for udover Radikale Venstre var det kun Enhedslisten, der stemte imod lokalplanen. 

Og på Facebook skælder Morten Kabell ud på SF for at stemme for lokalplanen:

Socialdemokratiets tre medlemmer i udvalget stemte for lokalplanen: 

- Socialdemokratiet støtter, at der kommer et nyt byggeri på Posthusgrunden med næsten 5000 arbejdspladser og en ny park, men også 25 procent almene boliger. Vi har som følge af den kritik, der har været i offentligheden, ændret på facaderne, så de er mindre massive. Men der er fortsat højhuse, siger Jakob Hougaard, medlem af Teknik- og Miljøudvalget, Soc.dem.

Læs også Strid om postgrunden: Socialdemokratiet vil have nye højhuse

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik