København bliver vært for første udgave af gigantisk e-sportevent

I juli måned lægger København by og skærme til afholdelsen af stævnet FIFAe Finals, hvor præmiesummen overstiger 8,5 millioner kroner.

Selvom eventen er ny, er spillet langt fra nyt.

Er du barn af firserne, halvfemserne, nullerne eller sågar tierne, har du med garanti på ét eller andet tidspunkt gennem dine barne-, teenage- eller voksenår stiftet bekendtskab med det ultrapopulære konsolspil FIFA, som i alt sin enkelthed handler om at spille fodbold.

Men selvom spillet allerede så verdens lys i 1986, opnåede det først stjernestatus med den første PlayStation-konsol fra midten af halvfemserne.

Resten er historie, fristes man til at sige, og selv i dag, 36 år efter den første lancering, står gamere over hele verden fortsat i kø, når der lanceres et nyt FIFA-spil i serien.

Nu skrives der imidlertid endnu et kapitel til fortællingen om det populære spil, når der for første gang nogensinde afholdes en såkaldt FIFAe finale, hvor de bedste e-sportsstjerner fra hele verden skal konkurrere om prisen som den bedste klub, bedste nation og bedste individuelle spiller i verden – og det endda på dansk jord.

Over 8,5 millioner kroner på højkant

Det sker, når Bella Arena, som er en del af Bella Center, lægger lokaler til finalerne som en afslutning på e-sportsæsonen fra den 14. til 31. juli.

- FIFAs hovedambitioner er at tilbyde det globale fodbold- og gamingmiljø den største og mest prestigefyldte scene til at vise deres færdigheder. FIFAe finalerne vil blive stedet, hvor alle skal se deres helte – eller til at blive det selv ved højdepunktet på året. Det er næste udvikling af FIFAe og den ultimative ramme for at skabe et langt eftermæle for alle deltager, siger Adrian Rölli, som er chef for eFodbold hos FIFA, og tilføjer:

- Sammen med den Danske Fodbold Union glæder vi os til at byde velkommen til det utroligt danske miljø on-site ved FIFAe finalerne.

I alt 84 lande vil deltage i FIFAe Nations Series, hvorefter 23 lande efterfølgende kvalificerer sig til FIFAe Nations Cup.

Ved FIFAe Club Series skal de 24 bedste klubber konkurrere om sejren, mens de 32 bedste spillere skal dyste om FIFAe World Cup-trofæet.

Den samlede præmiesum ved eventen overstiger 8,5 millioner kroner.

Alle kampe vil blive streamet online, men det er også muligt for fans at få billetter til eventen.