København opruster støtten til e-sport

E-sportfestivalen Copenhagen Games er den største og ældste af sin slags i Danmark. Nu øger kommunen støtten til festivalformen.

E-sportbølgen er for alvor skyllet ind over det danske land.

Ikke nok med at Danmark har flere af verdens bedste Counter Strike-hold og -spillere med både Astralis og North, så ligger begge stjernehold også i København.

Og det er måske ikke helt ubetydeligt i forhold til den voldsomme interesse, som hovedstadens og landets største e-sportsfestival, Copenhagen Games, nyder godt af i disse tider.

150.000 ekstra til påskens populære event: Copenhagen egames.

Ekstra stor pose penge

Den voldsomme vækst koster, og det gør støtten fra Københavns Kommune heldigvis også, afslører Copenhagen Games i en pressemeddelelse.

Således modtager festivalen 750.000 kommunale støttekroner - hele 150.000 kroner mere end sidste år.

- E-sport er meget populært, og det kan vi også mærke i København. I Kultur- og Frtidsforvaltningen arbejder vi hele tiden på at skabe de bedste rammer, for, at københavnerne kan dyrke deres interesser og blive en del af positive fællesskaber, siger kultur- og fritidsborgmester i Københavns Kommune Franciska Rosenkilde (Å).

Copenhagen Games afholdes i påsken, og ifølge arrangøren valfarter folk fra hele verden til hovedstaden for at se og spille e-sportsturneringer.

Samtidig er festivalen blevet et samlingspunkt for den danske e-sports uddannelsesinstitutioner, kulturliv og forretningsverden.

Copenhagen Games: Kommunen er en vigtig samarbejdspartner

Alligevel erkender Copenhagen Games, at det aldrig ville være blevet til noget uden støtten fra kommunen, der anses for at være en afgørende forretningspartner.

- Det er vigtigt og glædeligt, at Københavns Kommune bakker stærkt op om Copenhagen Games. København er en motor i dansk e-sport, og støtten er med til at sikre, at Danmark fortsætter udviklingen mod at blive et af de vigtigste lande på verdensplan indenfor e-sporten, fortæller Zahid Butt, der er administrerende direktør for Copenhagen Games.

Også i Københavns Kommune er de glade for at kunne bakke op om e-sportsfestivalen, som i år skal afholdes for 11. gang.

- Copenhagen Games er en festival, der henvender sig til et bredt publikum fra den nysgerrige københavner, der gerne selv vil prøve kræfter med e-sporten eller blive klogere på, hvad idrætsgrenen kan tilbyde, til fans der kommer for at heppe på deres favorithold, lyder det
fra kultur- og fritidsborgmesteren.