Astralis skriver sig ind i historiebøgerne – igen

Danske Astralis er ikke bare gode til Counter-Strike. De er faktisk så gode, at de nu har slået endnu en verdensrekord.

Det danske Counter-Strike-hold Astralis er nummer et på verdensranglisten, og netop den vedvarende placering på tronen, har skrevet Astralis ind i historiebøgerne.

De er nemlig det første Counter-Strike-hold til nogensinde at kunne beholde førertrøjen på i et helt år.

Med mange turneringer hvert år, der kan give de andre hold point, kræver det, at Astralis hele tiden er på pletten og er klar til at holde deres titel ved lige.

quote Et eller andet sted, tror jeg dog først vi rigtig formår at forstå, hvad vi har opnået, når vi en dag ser tilbage på vores karriere

Danny "Zonic" Sørensen, Astralis' træner

Det kan lyde udmattende, og det er det måske til tider også, men for Astralis og deres træner er den her rekord endnu en drøm, der går i opfyldelse.

- Vi er selvfølgelig utrolig stolte over at kunne være det første hold, der formår at holde på førstepladsen igennem et helt år. Et eller andet sted tror jeg dog først, vi rigtig formår at forstå, hvad vi har opnået, når vi en dag ser tilbage på vores karriere, siger Astralis' træner Danny "Zonic" Sørensen i et skriftligt svar til TV 2 Lorry.

- Når man er i det, så er man så fokuseret på næste turnering og det næste mål, at man aldrig når at stoppe op og tænke over den historie, vi er i gang med at skrive, for det er hårdt arbejde hele vejen igennem, siger han.

Astralis har eksisteret siden januar 2016 og består af spillerne Nicolai Reedtz, Peter Rothmann Rasmussen, Andreas Højsleth, Lukas Rossander og Emil Reif. De fem herrers spillernavne er henholdsvis Dev1ce, Dupreeh, Xyp9x, Gla1ve og Magisk.

Forstå Counter-Strike som e-sport:

En milepæl for Astralis

I Counter-Strike, der også kaldes CS:GO, er konkurrencen stor. Counter-Strike er nemlig det mest spillede online-spil i verden, og selvom langt fra alle bliver professionelle gamere, så er det en drøm for mange.

TV 2 Lorry fulgte drengene fra Astralis i vores Søndagsmagasin. Kom med bag succesen her.

Som ung sad Danny Sørensen ligesom så mange andre og drømte om at blive professionel gamer, og hans drøm gik i opfyldelse. Først blev han professionel gamer, og sidenhen blev han træner for, hvad der hurtigt skulle vise sig at være et helt særligt hold.

quote Jeg må ærligt indrømme, at jeg troede, det var umuligt

Danny "Zonic" Sørensen, Astralis' træner

Og at de skulle formå at stå øverst på ranglisten i et år, det havde han slet ikke turde tro på.- Jeg har selv spillet som professionel, og jeg må ærligt indrømme, at jeg troede, det var umuligt. Dengang jeg spillede, var definitionen på en æra, at man vandt 3-4 store turneringer på et år. At vi formår at vinde 12 turneringer sidste år med Astralis, virker fuldstændig urealistisk. Jeg tror, der går meget lang tid, før et andet hold vil opnå samme bedrift, siger Danny Sørensen.

At være professionel gamer er dog ikke altid en dans på roser.

For bag rekorderne, hæderen og pengene ligger en travl hverdag med analyser, turneringsforberedelse, spiltræning, fysisk træning og mentaltræning samt arbejde med fans, sponsorer, medier osv. og derfor er der ikke altid tid til fest og farver.

quote Så snart der er et hul i kalenderen, så skal vi fejre det sammen med hele det team, der er bag os

Danny "Zonic" Sørensen, Astralis' træner

For på trods af at Astralis virkelig har noget af fejre i disse dage, så har der endnu ikke været tid til at markere den enestående bedrift. Men ifølge Danny Sørensen skal fejringen nok komme.

- Jeg som træner har planer om, at så snart der er et hul i kalenderen, så skal vi fejre det sammen med hele det team, der er bag os, som utvivlsomt også fortjener at blive hyldet her, fortæller Danny Sørensen.

Drømme for fremtiden

Astralis har nået et af sine helt store mål ved at være verdens nummer et i et helt år, men det betyder ikke, at Astralis er løbet tør for mål.

quote Vi elsker at spille foran det danske publikum, og man får helt gåsehud over tanken om 12.000 fans i Royal Arena

Danny "Zonic" Sørensen, Astralis' træner

Danny Sørensen har allerede en del både små og store målsætninger, som han håber og tror på, at Astralis kan opnå i løbet af året.

- På kort sigt vil det (målet, red.) helt sikkert være at vinde ESL One Cologne i Køln i start juli. Den turnering er en af de få turneringer, vi mangler at vinde, som på mange måder regnes for at være den næstmest prestigefulde turnering efter en major. På lidt længere sigt, vil det største mål være at vinde majoren for 3. gang i træk til september, og så selvfølgelig vinde Blast Pro Series i København, som vi håber bliver offentliggjort inden længe, oplyser Danny Sørensen og tilføjer:

- Vi elsker at spille foran det danske publikum, og man får helt gåsehud over tanken om 12.000 fans i Royal Arena, så det vil helt sikkert være et kæmpe mål for os, hvis turneringen afholdes der igen. Men i første omgang vil vi rigtig, rigtig gerne vinde i Køln, afslutter han.

Astralis har slået mange rekorder

Men det med at skrive historie er efterhånden rimelig velkendt for de rutinerede herrer. Både i spillet og udenfor.  

I 2018 skulle Astralis kvalificere sig til ”Esports Championship Series Season 6”, og det gjorde de fuldstændig overlegent. Astralis vandt nemlig sine første 14 maps, hvilket er en rekord.

En rekord de faktisk stjal fra sig selv, da de sæsonen forinden havde vundet 13 ud af deres 14 første maps.

Og så var det faktisk også en Astralis-kamp, der slog dansk seerrekord. I starten af marts 2019 vandt Astralis nemlig årets IEM Katowice Major, og her zappede hele 389.000 danskere forbi en af finalekampene på TV2 Zulu. Det satte ny rekord for dansk seertal for E-sport.

Men tro det eller ej, så var det også en Astralis-kamp, der engang slog den generelle seerrekord for Counter-Strike. Vi skal dog tilbage til 2017 for at finde den rekord frem. Det var under E-leagues finalen, hvor 1.026.000 seere fulgte med. 

De har også slået rekorder, når det kommer til præmiepenge:

I 2018 var tre af Astralis spillere nemlig de første til at have vundet præmiesumme for en million dollars. Det stod klart efter, at Astralis vandt turneringen Esports Championship Series Season 6. Det betyder også, at den ene af Astralis' spillere Andreas ”Xyp9x” Højsleth efter den turnering, var den spiller, der havde vundet mest blandt alle Counter-strike-spillere i historien.

Her kan du se Astralis vinde sin tiende titel i 2018.