Kendiskok bestormet af gæster: - Vi er evigt taknemmelige

Restauranter må igen åbne op for gæster, men det er stadig med en række retningslinjer fra Erhvervsministeriet.

Kokken Umut Sakarya, som har tyrkisk baggrund, driver retrorestauranterne Guldkroen, Guldgrillen og Guldkebab. Foto: Niels Ahlmann Olesen/Ritzau Scanpix

Mandagen igennem er det væltet ind med bestillinger fra sultne gæster, der vil booke et bord på Guldkroen, Guldkebab eller Guldgrillen i København. 

Den kendte kok og restaurantejer Umut Sakarya kan dermed ånde lettet op.

Ligesom så mange andre københavnske restauratører har han været presset under coronakrisen.

Læs også Guldkroens bøfsandwich

Men Umut Sakarya oplyser til TV 2 Lorry, at hans restauranter nu er booket op de næste tre måneder, og det skete bare på én dag.

- Vi er evigt taknemmelige for den her massive støtte. Det er fantastisk, at vi fortsætter, hvor vi slap inden coronaudbruddet, siger han.

I dag mandag den 18. maj måtte restauranter igen slå dørene op for gæster, der har lyst til at sætte tænderne i noget andet end hjemmelavet mad. Det samme gælder for caféer og værtshuse. 

Umut Sakarya understreger, at det har været en hård tid, og økonomien nok først vil være stabil om et halvt år.

Retningslinjer der skal overholdes

Det er ikke blevet til meget søvn de sidste par dage for Umut Sakarya, da han har haft en lang liste med ting, som han skulle nå inden genåbningen.

Restauranten Guldkebab åbner først op i morgen, og de to resterende restauranter åbner op på onsdag – og det er der en helt særlig grund til.

Læs også Se reglerne: Sådan må restauranter, caféer og værtshuse åbne

Det skyldes, at restauranterne har været igennem en større make-over, så de kan overholde de retningslinjer, som Erhvervsministeriet har meldt ud i forbindelse med genåbningen.

En tredjedel af stolene i de forskellige restauranter er blevet fjernet, så der er nok afstand mellem gæsterne. Samtidig er der kommet håndsprit op flere steder, og billeder er hængt op med anbefalinger til hygiejne og afstand.  

Læs også Få overblikket: Det må genåbne i fase 2, 3 og 4

Umut Sakarya pointerer, at hans personale også er mennesker, og derfor kan de også blive smittet. Det er derfor vigtigt, at alle kravene bliver overholdt i hans restauranter – både af hensyn til personalet og gæster.

Denne sommer satser Umut Sakarya på, at udeservering bliver en succes. Det sker i forbindelse med, at restauranten ikke kan have så mange gæster som normalt, så han håber derfor, at folk vil holde til udenfor.

Der er derfor købt flere varmelamper og tæpper ind til restaurantens mange fremmødte gæster.

Her kan du se et tidligere interview med Umut Sakarya fra TV 2 Lorrys nyhedsudsendelse den 11. maj.

02:38

De københavnske politikere har drøftet, hvordan de kan hjælpe den trængte café og restaurationsbranche i København. Én af de ting, der diskuteres, er dispensation til at opstille borde alternative steder i byrummet.

Luk video

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik