Sådan bliver retningslinjerne, når restauranter, caféer og værtshuse åbner

Med genåbningen af restaurations-branchen følger en række krav.

Mange danskere har savnet at kunne gå ud og spise på restaurant eller drikke en fadøl på en bar.

Fra på mandag den 18. maj vil det som bekendt igen være muligt, når både restauranter, caféer og værtshuse får lov til at genåbne som led i genåbningens fase 2.

Der vil dog visse begrænsninger forbundet med genåbningen, viser retningslinjer fra Erhvervsministeriet.

Restauranter og caféer skal således have to kvadratmeter per person, og kravet fordobles til fire meter per person, hvis kunderne ”i væsentlighed” står op.

Det skyldes, at der er større sandsynlighed for at passere andre gæster, end hvis man sidder ned på en restaurant, oplyser Erhvervsministeriet.

Skal lukke inden midnat

Retningslinjerne viser også, at alle serveringssteder, der serverer mad, drikkevarer eller tobak til at nyde på stedet, skal lukke ved midnat.

Dertil kommer, at restauranter, caféer, værtshuse og lignende heller ikke må gennemføre aktiviteter, der kan få dem til at minde om en natklub eller et diskotek.

Og er man blandt dem, der savner at gå ud og danse, så man affinde sig med, at der ikke må laves dansegulv, hvor afstanden på mindst en meter mellem selskaberne ikke kan opretholdes.

Retningslinjerne er lavet i samarbejde med branchen, oplyser Erhvervsministeriet.

Brancheorganisation er godt tilfreds

Brancheorganisationen Horesta oplyser i en pressemeddelelse, at de er meget tilfredse med de nye retningslinjer. 

- Vi har ventet længe på at få besked, men det har ikke været forgæves, og det er resultatet, som tæller. Vi er rigtig godt tilfredse med det, vi har fået præsenteret i dag. Retningslinjerne sikrer, at tusindvis af hoteller, restauranter, attraktioner og andre oplevelsesvirksomheder kan genåbne på et fornuftigt forretningsgrundlag, samtidig med at det vil foregå sundhedsmæssigt ansvarligt, siger Katia K. Østergaard, administrerede i direktør i Horesta, i pressemeddelelsen.

- For en uge siden stod vi med retningslinjer, som for mange virksomheder ville være umulige at bygge en rentabel forretning på. Nu ser det helt anderledes ud. Som branche påtager vi os selvfølgelig ansvaret for en sikker og ansvarlig genåbning, og det er jeg overbevist om, at vi kan gennemføre på disse betingelser, samtidig med, at der nu er grundlag for at skabe en fornuftig omsætning, siger Katia K. Østergaard.

Du kan se retningslinjerne uddybet nedenfor.

FAKTA:  Retningslinjer for restauranter, caféer, barer, natklubber m.v.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Forbrug

Forsea

Helsingør-færges trick med tobakskuponer var ulovligt

20110831-170245-6-1920x1677we.jpg

Camilla Plum får bøde for nye ulovligheder

Camilla Plum

Efter ny bøde og sur smiley: Camilla Plum svarer igen på Fødevarestyrelsens kritik

image7

playAnja forvandler grumset affaldsprodukt til luksusflødeboller

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere