Hjemløse sælger juletræer og får indtjeningen i egen lomme

Igen i år vil hjemløse have mulighed for at sælge juletræer forskellige steder i København. Og i år vil Mændenes Hjem deltage i projektet.

Julen varer længe og koster mange penge.

Det gør den også for hjemløse, selvom mange af dem ikke har meget økonomisk råderum.

Med projektet Hjemløse Juletræer kommer hjemløse igen i år til at kunne tjene en ekstra skilling ved at sælge juletræer på forskellige steder i København.

Hidtil har et aktivitetscenter og et herberg indtil deltaget - og i år vil hjemløse fra Mændenes Hjem også være med.

Iben Nova Rask, projektleder hos Mændenes Hjem, er glad for det nye initiativ.

- Rigtig mange af de mennesker, som kommer hos os, kan jo sagtens finde ud af service og handel – bare ikke på den traditionelle CBS-måde. Så det er en kanon mulighed for de her mennesker for at komme ud og lave et reelt stykke arbejde, siger Iben Nova Rask til TV 2 Lorry.

Mulighed for at tjene penge 

De hjemløse, der sælger juletræer for Mændenes Hjem, vil have mulighed for at tjene 100 kroner i timen, som de kan bruge på sig selv.

Grunden til det er Det Sociale Frikort, som er en ordning, der blev startet startet af Københavns Kommune for to år siden, som giver de hjemløse mulighed for at tjene op til 20.000 kroner, uden at det bliver modregnet deres offentlige overførsel.

Ifølge Iben Nova Rask har det en meget stor positiv virkning på den måde, de hjemløse tjener deres penge.

- De behøver ikke længere tigge i toget, samle pant eller sælge sex, men de kan tjene penge ved for eksempel at sælge juletræer for os, uden at det vil gå ud over deres kontanthjælp, siger hun.

Ifølge Iben Nova Rask er initiativet også gavnligt for det lokale forretningsliv, da de lokale erhvervsdrivende får mulighed for at komme og møde de hjemløse.

- De hjemløse har masser af ressourcer, og mange af dem vil gerne arbejde. Vi ved også, at vi sagtens kan bidrage til vores lokale erhvervsliv. Vi kan for eksempel hjælpe butikkerne med de helt små opgaver, så butikkerne ikke behøver at tænke over det, og så kan de sælge lidt mere cafe latte på deres fortovscaféer, og så har vi alle vundet lidt, siger Iben Nova Rask.

En juletradition 

Hjemløse Juletræer blev startet af Aktivitetscenter Sundholm i 2014. Sidenhen er Kirkens Korshærs Herberg på Hillerødsgade også kommet med, og for første gang i år er Mændenes Hjem altså også kommet med på vognen.

Ude på Aktivitetscenter Sundholm vil overskuddet af juletræssalget gå til til selve centeret, som kan bruge pengene på en række aktiviteter som blandt andet en sommerferie.

Hos Mændenes Hjem har de på nuværende tidspunkt købt cirka 250 juletræer, men Iben Nova Rask både tror og håber, at de kommer til at sælge flere.

På Aktivitetscenter Sundholm håber de på, at kunne sælge mellem 1000 og 1200 juletræer.

Det vil være muligt at købe juletræer fra lørdag. Og derefter tirsdag og torsdag mellem 14-19 og lørdag og søndag mellem 10-16.

Juletræerne kan købe ved Byhaven på Sundholm, Sundholmsvej 44. Mændenes hjem ved Halmtorvet 15-26 og Kirkens Korshærs Herberg, Hillerødgade 64. 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

John Schmidt Andersen

Før ville ingen investere i Vinge – nu står kommune med flere tilbud på hånden

40_percent

playSverige åbner grænsen for skilsmissebørn med ledsager

rungsted havn

Medarbejder sendt hjem efter sag om svindel i Rungsted Havn

opholdsforbud på christiania

Christiania lukker sig selv med hegn efter opholdsforbud

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere