De fleste må nøjes med at drømme om at løbe SÅ stærkt: Para-løber sætter verdensrekord

Trods en lammelse løber Christian Lykkeby Olsen fra de fleste. Søndag satte han ny verdensrekord ved Copenhagen Half Marathon.

- Jeg skal ud og have et par øl og ud at feste med mine holdkammerater i aften.

Sådan lyder det fra en spritny verdensrekordindeholder, da TV 2 Lorry møder para-atleten Christian Lykkeby Olsen ved målstregen til Copenhagen Half Marathon.

Her på målstregen er han overvældet over at have sat ny verdensrekord for para-atleter i t46-klassen ved Københavns halvmaraton i tiden 1:09:33.

En tid, de fleste halvmaraton-deltagere må nøjes med at drømme om. Og som også ved dagens løb gav Christian Lykkeby Olsen en plads som nummer 28 i den samlede DM-stilling blandt alle løbere.

- Det var en hård rute for mig i dag, men det lykkedes, og jeg fik noget energi til sidst, siger han til TV 2 Lorry.

Hvor kom energien fra?

- Man minder sig selv om, at det er en verdensrekord, man løber efter, og lige pludselig kan man begynde at tælle ned, og man får øje på nogen, man kender og et par holdkammerater, som man kan følges lidt med, og så får man et overskud igen, siger Christian Lykkeby Olsen.

Noget af overskuddet kom også fra at løbe på hjemmebane i Københavns gader.

- Det er fedt at løbe i de gader, man normalt bevæger sig rundt i, så det er sådan en hjemmebanefordel. Det er fedt. Man får sådan et boost hver gang, man kommer rundt på en gade, man kender, eller man ser nogen, som hilser på en og støtter en og bakker en op, siger Christian Lykkeby Olsen til TV 2 Lorry.

Han har diagnosen parese, som betyder, at nervebanerne i hans højre arm er revet over. I praksis er han altså lammet i armen.

Derfor kan Christian Lykkeby Olsen ikke bruge hele sin overkrop til at få mere fart i benene, når han løber.

Det stopper dog ikke den nye verdensrekordindehaver i at have store drømme for fremtiden.

- Jeg skal blive ved med at løbe, og jeg går efter at præstere til VM i paraatletik i Paris i 2023 og komme med til de paralympiske lege i 2024, siger Christian Lykkeby Olsen til TV 2 Lorry.