Cykeltalent fra Amager i kæmpe triumf - vinder stort etapeløb

Danske Mattias Skjelmose sikrer sig den samlede sejr i etapeløbet Luxembourg Rundt.

Et døgn efter at have taget sin første professionelle sejr kan cykelrytteren Mattias Skjelmose allerede skrive endnu en gevinst ind på sit cv.

Det danske stortalent fra Amager gjorde lørdag arbejdet færdigt og vandt etapeløbet Luxembourg Rundt samlet.

Det beskedne forspring han havde opbygget med enkeltstartssejren, viste sig at være nok, da han kørte over målstregen som nummer to på sidste etape.

På den kuperede, 178 kilometer lange køretur til hovedstaden Luxembourg fik den 21-årige københavner stor hjælp af sine Trek-holdkammerater, der holdt snor i de nærmeste rivaler.

På opløbsstrækningen handlede det derefter "blot" om at holde styr på nummer to i klassementet, Kevin Vauquelin, der var tre sekunder efter i det samlede regnskab.

De to rivaler kom sammen med to FDJ-ryttere samlet til mål. Og selv om Skjelmose kastede sig ud i en voldsom lang spurt, lykkedes det ham at holde Vauquelin bag sig.

Danskeren blev nummer to, Vauquelin nummer tre, mens Valentin Madouas kørte først over målstregen.

Det er femte gang, en dansk rytter vinder Luxembourgs største etapeløb. Tidligere har Søren Lilholt, Jørgen Bo Petersen, Jakob Fuglsang og Matti Breschel stået øverst på sejrsskamlen.

Bedrifterne i Luxembourg markerer endnu et højdepunkt i en stor sæson for Skjelmose. Han er nu noteret for hele 30 top-10-placeringer i 2022, hvor Trek har givet ham masser af tillid som kaptajn i mindre løb.

Efter sejrshyldesten tager han videre til Australien, hvor han næste søndag er del af det danske landshold ved VM i landevejsløb.