Cykel-hæleri: Politi håber på styrket indsats

Sidste år blev der anmeldt 17.932 cykeltyverier i Københavns Politikreds - men der blev bare rejst 137 sigtelser mod formodede gerningsmænd.

På TV 2 Lorry har vi de seneste dage vist, hvordan stjålne cykler i stor stil sælges videre på Facebook.

Samtidig har vi vist, at politiets indsats slet ikke følger med den mængde af cykler, der hver dag bliver stjålet i hovedstadsområdet.

- Der er så mange cykeltyve, så vi vil rigtig gerne bunke det og gå efter de store fisk. Vi vil rigtig gerne have fat i de professionelle og organiserede, der tjener pengene på det, siger Jesper Bangsgaard, der er vicepolitiinpektør i Købehavns Politi, til TV 2 Lorry.

Politiet håber dog på, at kunne få endnu flere ressourcer til at gøre op med cykelhæleri på nettet. Deres indsats er lige nu koncentreret om de hælere, der stjæler i stort omfang.

quote Københavnerne får en meget større chance for at beholde deres cykler for dem selv.

Jesper Bangsgaard, Vicepolitiinpektør, Købehavns Politi

Man har en tyverigruppe, som blandt andet kigger med på nettet, når den slags sager kommer ind, men det er en kæmpestor opgave, lyder det fra Jesper Bangsgaard.

Men nu håber politiet altså, at der bliver sat ekstra kræfter af til at bekæmpe cykel-hæleri.

Bedre fremtid i sigte for cykelejere

I regeringens udspil til en ny politireform, som forhandles politisk lige nu, lægges der nemlig op til, at der skal være flere betjente, der sidder og holder øje med hvad der sælges af ulovlige varer på nettet.

- Vi håber på, at politiforliget lander på, at vi kan få en styrket indsats mod kriminalitet på nettet, fordi det vil give os nogle muligheder for at målrette og være mere proaktive i efterforskningen af hælerier, siger han og understreger, at det ikke kun er cykelhæleri, men hæleri generelt, politiet gerne vil slå ned på, siger Jesper Bangsgaard.

Hvordan stiller det de mange tusinde københavnere, der får stjålet cykler?

- Det stiller dem klart bedre i og med, at vi får fat i dem, der stjæler rigtig mange cykler. Så københavnerne får en meget større chance for at beholde deres cykler for dem selv, siger han.

Sidste år blev der anmeldt 17.932 cykeltyverier i Københavns Politikreds - men der blev bare rejst 137 sigtelser mod formodede gerningsmænd.

Anmeldelser og sigtelser af cykeltyveri i Københavns politikreds i 2019

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

Retten i Lyngby

Unge dømt - narrede ældre til at købe guldbarrer

Knivstik

Mand stukket ned i Indre By

Brand 1

Kraftig brand i båd - beredskab frygtede, at ilden spredte sig

Knivstik Valby

Dræbte 27-årig med kniv og forsøgte at dræbe to andre - nu har 20-årig fået sin straf

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere