Anne købte lejlighed med ekstraordinært loft - nu giver hun det væk

Københavner-par leder efter kunstglade nye ejere til et usædvanligt loft i deres nye lejlighed. Måske er du den perfekte ejer?

Farverige blomster, ornamenter og små firkantede spejle. Svævende engle, vindrueklaser, malede masker og guldhjerter. 

Anne Scheuer Vallentin fik sig noget af en overraskelse, da hun så loftet i sin nye lejlighed på Østerbro. To stuer på omkring 40 kvadratmeter, hvor loftet er malet rødt og skinnende guld fyldt med figurerer og farver.

Og Anne Scheuer Vallentin beskriver loftet i sin nye lejlighed med ét ord: Overvældende. 

- Det er både romantisk med blomster, sommerfugle, og så har det en mere dyster side med små masker. Det er et helt fyldt følelsesregister - det ændrer sig efter, hvor man kigger. Man kan bruge mange timer på at ligge og kigge på det loft. 

Da Anne Scheuer Vallentin så loftet første gang tænkte hun med det sammen, at det skulle tages ned.

- Det er slet ikke vores stil, det går jo ud af loftet, siger Anne Scheuer Vallentin, der netop har købt lejlighed i København efter at have boet i Holland i flere år. 

Men lidt efter ændrede hendes tanker om loftet sig:

- Da vi tænkte lidt mere over det, kunne vi godt se, at det havde været et kæmpe arbejde for den, der havde lavet det, og det ville være synd at smide på lossepladsen. 

Derfor lagde hun et opslag på Facebook for at høre andres meninger om loftet, og om nogen kunne være interesseret i at overtage det. Og reaktioner er der kommet mange af!

Artiklen fortsætter efter billedet...

Annes vilde loft
Annes vilde loft
Foto: Privat foto

Hvem er kunstneren bag?

Der er stadig meget, Anne Scheuer Vallentin ikke kender til historien, der gemmer sig bag det usædvanlige loft. Hun og kæresten købte lejligheden som dødsbo, og fik at vide, at det er den daværende ejer, der selv er kunstneren bag.

- Vi ved, at han kaldte sig selv ''greven'' og havde fået amputeret sit ben. Jeg tror alle i området kendte ham, han var vist en meget excentrisk og højtråbende type. Jeg forestiller mig, at det var en mand med en passion.

Og hvordan værket egentlig er blevet til, er også lidt af et mysterium. I lejligheden er der et rum, der ligner et kunstværksted. Resten af lejligheden var indrettet i rokokostil fra 1700-tallet.

- Ejendomsmægleren havde hørt en historie om, at manden havde malet det hele i neglelak, fordi der altid stank af neglelak ude i gangen, siger Anne Scheuer Vallentin.

Umiddelbart er det altså ikke en kendt kunstner, der står bag, men alligevel har Anne Scheuer Vallentin henvendt sig til Nationalmusset, for at få deres vurdering af det unikke loft.

- Det ligner noget, der har været et livsværk for ham, og så synes jeg, det er synd at lade det gå til.

Annes vilde loft
Annes vilde loft
Foto: Privat foto

Fortjener ny ejer

Opslaget på Facebook har fået mange reaktioner, men der er endnu ikke fundet den perfekte ejer til at give loftet nyt liv. Blandt de mange kommentarer, har hun modtaget omkring 10 seriøse henvendelser.

- Vi har fået henvendelser fra folk med store herskabslejligheder, der ville sætte pris på det i deres hjem. Men vi er endnu ikke helt sikre på, om loftet får lov til at blive, eller om det skal videre til en ny ejer, siger hun. Loftet skal nemlig ikke gå til hvem som helst.

Hvordan nedtagningsarbejdet kommer til at foregå, må tiden vise. Noget af kunstværket er lavet på selve stuk og loft, og figurerne er sat op med en skrue.

Men det vigtigste for Anne Scheuer Vallentin er, at loftet ender i de helt rigtige hænder:

- Det skal passe til personen. Der skal komme et godt bud med en tanke bag, siger Anne Scheuer Vallentin.