9-årige Noah fik stjålet hele sit loppemarked - nu sender hans mor en stor tak

9-årige Noah fik stjålet alle de bamser, han havde sat til salg på et loppemarked foran sit hjem i Vanløse. Efterfølgende er det strømmet ind med opbakning fra bydelens borgere.

Det skulle have været en fin lektie om at rydde op, genbruge og gøre andre børn glade, da 9-årige Noah sammen med sin mor satte hans gamle bamser til salg på et loppemarked foran hjemmet i Vanløse i København. 

Men i stedet endte lektien med at handle om dårlig moral og overstrømmende opbakning, da hele loppemarkedet blev stjålet af en tyv. 

- Egentlig var det bare nogle bamser, vi ikke brugte mere, som ikke skulle gå til spilde. I stedet var det tanken, at de kunne glæde andre børn. Så vi stillede en lille vogn ud på vejen med et lille prisskilt og et nummer, man kunne overføre til, siger Noahs mor, Emilia Juliane Melendez, til TV 2 Lorry. 

Vred og forarget

Hun delte et billede af vognen i en lokal Facebookgruppe, så interesserede kunne komme forbi, men det var der ikke mange, der nåede. 

- Da vi kom ud på vejen, var den blevet stjålet. Jeg havde ikke i min vildeste fantasi forestillet mig, at nogen kunne finde på at stjæle et barns loppemarked. Og det gjorde naturligvis min søn meget ked af det, siger hun. 

Emilia Juliane var både vred og forarget, og derfor lavede hun en opdatering i den lokale Facebookgruppe, hvor hun fortalte om tyveriet. 

- Jeg skrev, at alle bamserne var blevet stjålet, hvilket mest hang sammen med, at jeg gerne ville ud med min frustration over tyveriet, men så begyndte der ellers at strømme varme beskeder ind, fortæller hun. 

Overvældende opbakning

Men det stoppede ikke kun ved de varme beskeder. For pludselig ville rigtig mange mennesker gerne støtte det lille loppemarked, selvom det altså var blevet stjålet. 

- Pludselig begyndte folk at købe de bamser, der var stjålet. Også selvom jeg forsøgte at forklare, at der jo ikke var nogen. Men de blev ved, og hurtigt måtte jeg bremse folk og melde alt udsolgt, fortæller Emilia Juliane, der både er stolt og rørt over opbakningen, der fik vendt en rigtig dårlig oplevelse til noget positivt. 

- Vi er overvældede og super taknemmelige. Min tanke var egentlig bare at komme med en løftet pegefinger, men i stedet blev vi blæst helt bagover over den store støtte og opbakning. 

Af princip har hun anmeldt sagen til politiet, selvom hun godt ved, det formentlig ender ved det. 

- Jeg håber, at der er et barn et sted, der bliver glad for bamserne, og jeg kunne ikke drømme om, at tage dem fra dem nu. Men jeg tænker, at der måske sidder en med en lidt dårlig smag i munden nu, og at den her historie måske kan være med til, at børn i fremtiden kan lave loppemarked uden at frygte tyverier, siger hun. 

Spørg Os - Afstemning

Spørg Os - Formular

Hvad undrer du dig over?