V-ordfører anmelder romalejr til politiet

Folketingsmedlem Marcus Knuth har fået nok af at se på, at romaerne bruger området omkring Trinitatis Kirke som toilet.

Det er for galt, at området omkring Trinitatis Kirke ved Rundetårn i det centrale København fungerer som hjemsted for en romaer i nattetimerne.

Det mener Venstres udlændingeordfører i Folketinget, Marcus Knuth, der nu har politianmeldt romalejren ved kirken.

- Jeg har igen og igen sagt, at vi er nødt til at gøre noget ved de mange romaer. Det er op til myndighederne at håndhæve det, og det har vi givet dem værktøjerne til fra Christiansborgs side, siger han til TV 2 Lorry med reference til den opstramning af ordensbekendtgørelsen, der trådte i kraft for halvanden måned siden.

quote Det skærer i øjnene og det sætter vores hovedstad i meget dårligt lys

Marcus Knuth, udlændingeordfører, Venstre

- Helt uacceptabelt

Han kalder det ”helt uacceptabelt”, at kirkens medarbejdere skal samle romaernes ekskrementer op hver morgen, sådan som TV 2 Lorry kunne fortælle i sidste uge. Det har fået menighedsrådet til at bevillige vacciner mod smitsom leverbetændelse til de ansatte, så de ikke løber nogen sundhedsmæssig risiko ved det beskidte arbejde.

- Det skærer i øjnene og det sætter vores hovedstad i meget dårligt lys, siger Marcus Knuth, der også efterspørger mere respekt for kirken.

Hvilken forskel gør det om der er en romalejr ved et plejehjem, en skole eller ved en kirke?

- En kirke er et sted, hvor folk går hen og finder sjælero. En slags helle. Men selvfølgelig havde det også været slemt, hvis det var en skole eller et plejehjem, siger Venstre-ordføreren.

Han efterspørger nu, at politiet gør noget effektivt ved problemet.

- Politiet skal bare gøre noget ved det. Vi har prøvet at give dem de juridiske beføjelser. Jeg er med på, at politiet ikke har resurser til at tilbageholde alle romaer i byen, men hvis man begynder at tilbageholde nogen, kunne det være, det havde have en effekt, siger han.

Torsdag bragte vi dette indslag med kirketjeneren fra Trinitatis Kirke. Se eller gense det her.

- Jeg har fået nok

Som folketingsmedlem for et regeringsbærende parti har du vel flere andre muligheder for at råbe politiet op end at skride til en politianmeldelse?

- Sommetider føler man som borger, at man har fået nok. Hvis jeg politianmelder det, kan det være, politiet tager det lidt mere alvorligt, siger Marcus Knuth.

Han appellerer i anmeldelsen til at politiet undersøger, om romaerne faktisk er EU-borgere – og, hvis de ikke er, at man undersøger muligheden for at udvise dem.

For de romaer, der er EU-borgere, er det nemlig kun tilladt at opholde sig i Danmark i et begrænset tidsrum mens vedkommende søger arbejde. Derefter har vedkommende ikke længere har lovligt ophold i Danmark.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

Men In Black, København den 27 februar 2021 demonstration mod nedlukning

Politi anholder otte til demonstration mod coronarestriktioner

20_percent

playÉn person anholdt ved demonstration i København

Hærværk overvågningsbilleder Kagefryd Helsingør 112 politi

Politi efterlyser gerningsmand bag politisk motiveret hærværk mod kagebutik

Efterlyst mand

23-årig mand anholdt og sigtet for voldtægt i Nordsjælland

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere