Prostitutionsrådgivning vil fange unge efter skoletid

RedenUngs rådgivning, der rådgiver unge og forældre om gråzoneprostitution, vil nu holde længere åbent. Det sker for at få fat i flere unge.

Hos RedenUng, der rådgiver unge telefonisk og på chat om gråzoneprostitution, har man planer om fremover at udvide åbningstiden. Mange af dem, der har brug for rådgivning, har nemlig brug for at at kunne tage kontakt på skæve tidspunkter.

- Vi har identificeret et behov for at have åbent på nogle tidspunkter, hvor de unge ikke er i skole, siger Kira West, forstander i Reden, til TV 2 Lorry.

En del af dem, der henvender sig, er ifølge Kira West nemlig unge, der allerede er i gang med eksempelvis "sugar dating", som det kaldes, når man sælger seksuelle ydelser for materielle goder, såsom dyre tasker o.l.

Internettet gør det synligt

Hvorvidt der er tale om en stigning i antallet af unge, der indgår i gråzoneprostitution, kan Kira West ikke sige noget om, men med internettet mener hun, det er blevet nemmere at opdage det.

- Internettet har gjort det synligt for os, hvordan unge kommunikerer om sex. Vi kan se, at det er meget udbredt på nettet, og de bruger internettet og sociale medier som en del af deres seksualitet. Og det er jo rigtig fint, så længe det er på en rar og tryg måde. Det vigtige for os er, at de gør det på en måde, så de føler sig trygge og ikke får overskredet deres egne grænser, siger hun til TV 2 Lorry.

Hun fortæller,  at andelen af unge der umiddelbart ikke kan se problemet i eksempelvis "suger dating" er meget høj, og at RedenUngs opgave derfor ofte er at hjælpe de unge til at reflektere over, hvordan det vil påvirke dem, hvis de indgår i gråzoneprostitution.

- Vi kan se gang på gang, at der er nogle, der kommer rigtig dårligt ud af det, og derfor er det vigtigt, at de får stillet sig selv de her spørgsmål, siger Kira West.

De nye åbningstider vil fremover være:

Brevkasse og SMS hele tiden.

Telefon mandag og tirsdage kl. 13-15.

Telefon og chat søndag-onsdag kl. 19-22

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

springvand solrød

playNyt springvand fik kommunes regning til at eksplodere: Tvist stadig ikke løst efter et år

Borgmestre

Kvindelige borgmestre trodser dick pics og mom-shaming: Sådan vil de få flere kvinder i kommunalpolitik

Frederiksberg Svømmehal

Renovering af Frederiksbergs historiske svømmehal forsinket og budgettet skrider

Frida Pernille Groth Rasmussen

Frida står bag barnevognsmarch for bedre forhold for fødende

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere