Pressede krisecentre afviser voldsramte kvinder: ”Katastrofalt"

Antallet af voldsramte kvinder, der ikke kan få ophold på krisecentre, er det største i mange år. Presset på centrene er størst i de store byer.

Antallet af voldsramte kvinder, der forgæves har søgt hjælp på landets krisecentre, er det største i mange år, viser tal fra Socialstyrelsen ifølge Politiken.

quote Det er katastrofalt. Det betyder jo i den yderste konsekvens, at kvinden forbliver i volden. Det er vigtigt, at man får hjælp, når man har taget mod til sig.

Lisbeth Jessen, direktør for kvindekrisecentret og hjælpeorganisationen Danner

På et år har krisecentrene 4561 gange måttet give den besked til en voldsramt kvinde, at der ikke var plads. Det svarer til 6 ud af 10 af alle henvendelser, og det er det højeste antal i mange år, viser tallene.

- Det er katastrofalt. Det betyder jo i den yderste konsekvens, at kvinden forbliver i volden. Det er vigtigt, at man får hjælp, når man har taget mod til sig, siger Lisbeth Jessen til TV 2

Lisbeth Jessen er direktør for kvindekrisecentret og hjælpeorganisationen Danner i Nansensgade i København. Hun siger til TV 2, at presset på krisecentrene er størst omkring de store byer - herunder København, hvor der ligger flere krisecentre.

Kræver løsninger

- Vi skal lave nogle løsninger, som er realistiske, i forhold til at der er et stort pres på krisecenterpladserne i særdeleshed i de store byer. Noget af løsningen kan ligge i nogle ambulante tilbud, men noget af det ligger også i at kigge på, om fordelingen af pladserne er rigtig, siger Lisbeth Jessen.

Kvindekrisecentret og hjælpeorganisationen Danner i Nansensgade i København
Kvindekrisecentret og hjælpeorganisationen Danner i Nansensgade i København
Foto: Torben Christensen - Scanpix

Socialdemokraternes ligestillingsordfører, Rasmus Horn Langhoff, siger til TV 2, at han ikke mener, at samfundet kan leve med, at så mange voldsramte kvinder bliver afvist, når de søger tilflugt på krisecentrene.

Rasmus Horn Langhoff kræver derfor handling fra regeringen. Men børne- og socialminister Mai Mercado (Kons.) afviser over for Politiken at sætte penge af til en langvarig indsats her og nu. Hun vil dog følge sagen "meget, meget tæt".​

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

20210113-131730-5-1920x1280we

Kan tage flere dage: 100.000 borgere skal fortsat koge vandet

Godhavnsdreng

playJuraprofessor: Godhavnssagen kan åbne ladeport af lignende sager

Opholdsforbud

Risiko for angreb i bandekonflikt forlænger opholdsforbud

20190813-134904-l-1920x1277we.jpg

play17 Godhavns-børn får 300.000 kroner hver for misrøgt

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere