Krisecentre må afvise over halvdelen: "Det er ikke godt nok"

Der er ikke nok plads på kvindekrisecentrene i særligt Hovedstadsområdet.

Når kvinder oplever mental eller psykisk vold i hjemmet, kan de søge tilflugt på et kvindekrisecenter.

quote Kvinderne får ikke et trygt sted at opholde sig, selvom de står i en meget farlig situation. Det betyder, at de ikke har mulighed for at komme ud af den farlige situation, for vi har ikke plads i øjeblikket.

Lisbeth Jessen, direktør i organisationen Danner

Men rigtig mange gange vil de få et nej, hvis de vil have en plads. Det viser tal, som organisationen Danner har fået fra Socialstyrelsen, skriver DR P4 København.

Tallene viser, at der i 61 procent af tilfældene ikke er plads til dem, som gerne vil ind på et af landets kvindekrisecentre. Problemet er særligt slemt i hovedstaden, fortæller Lisbeth Jessen, direktør i organisationen Danner, som arbejder for at stoppe vold mod kvinder og børn. 

- Der er mest pres på krisecentrene i de store byer. Særligt i københavnsområdet er der rigtig mange kvinder, der bliver afvist, siger hun til DR P4 København.

Det betyder, at kvinderne har sværere ved at komme videre, mener hun.

- Kvinderne får ikke et trygt sted at opholde sig, selvom de står i en meget farlig situation. Det betyder, at de ikke har mulighed for at komme ud af den farlige situation, for vi har ikke plads i øjeblikket, siger hun og tilføjer, at ventetiderne bare er steget:

- Det er kun blevet værre siden sidste år, siger hun. 

På Frederiksberg oplever Lisa Holmfjord, direktør ved Dansk Kvindesamfunds Krisecenter, tydelig tendensen.

De har fuldt hus året rundt, og når centeret endelig har en plads, går der ikke lang tid, før det må melde alt optaget igen.

- Vi har konstant fuldt hus. Når vi har et værelse ledigt, så går der sjældent mere end et par timer, før pladsen er taget, siger hun og fortsætter:

- Det er bare ikke godt nok. Hvis du er udsat for vold og har taget den svære beslutning at gå, så skal du bare have hjælp, mener hun.

Det er specielt i januar og i august, at centrene får mange henvendelser, fortæller Lisa Holmfjord.

- Vi har rigtig mange henvendelser i januar. Det handler måske om, at man bider tænderne sammen over højtiderne, men efter det tænker de fleste, at nu er det nok, siger hun til DR P4 København. 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik