Olsen Bandens aller (aller!) sidste kup: Vil skaffe 1,7 millioner til bronzestatue

Søndag blev både den store afsløringsdag og starten på Olsen Bandens måske eneste vellykkede kup nogensinde: Nemlig det store indsamlingskup.

Der manglede hverken Olsen Banden-nørder, filmfolk, skuespillere, kendisser eller efterkommere af skuespillerkoryfæer søndag eftermiddag hos Nordisk Film i Valby, hvor en ministatue af Olsen Banden skulle afsløres.

- Jeg synes, der er godt træk i dem - en god bevægelse i statuen.

quote Jeg synes, der er godt træk i dem - en god bevægelse i statuen.

Henning Sprogøe, skuespiller og søn af Ove Sprogøe

- Jeg kan godt genkende min far. Jeg synes, han er lidt ældre end i de midterste film, vil jeg sige. Men jeg kunne sagtens kende ham - det er meget ham, fortæller Henning Sprogøe, som er søn af Ove Sprogøe, der spillede Egon Olsen.

Timet og tilrettelagt

Planen var både gennemtænkt, timet og tilrettelagt.

Som et sidste stik fra en efterhånden fjern fortid var søndag nemlig dagen, hvor Danmarks vel nok mest kendte forbryderbande Olsen Banden satte gang i sit aller (aller!) sidste kup.

Kuppet, som skal sikre de velkendte skikkelser Egon Olsen, Benny Frandsen og Kjeld Jensen hele 1,7 millioner kroner.

Og som en slags garanti for at millionerne ikke endnu engang skal fordufte som dug fra solen, som det er sket utallige gange før for forbryderbanden, skal de denne gang støbes i bronze og stå på Tingstedet i Valby.

quote Vi har så mange statuer af folk, vi ikke kender. Men alle kender Olsen Banden

Henrik Hansen, initiativtager og formand for foreningen "Olsen Banden Statuen"

Svindelnummeret er endda koordineret og tilrettelagt i skjul gennem den forening, der, ganske kækt, går under navnet "Olsen Banden Statuen" med ildsjælen Henrik Hansen i spidsen.

Han er også manden, der sikrede en statue på Frederiksberg af den folkekære skuespiller Dirch Passer.

- Olsen Banden er utrolig folkelig i både Danmark, Sverige, Norge og Tyskland. Så hvorfor ikke få nogle flere turister hertil? Vi har så mange statuer af folk, vi ikke kender. Men alle kender Olsen Banden, og alle kender Dirch Passer, siger Henrik Hansen til TV 2 Lorry.

Miniskulptur afsløret

For at rejse penge til projektet inviterede foreningen Olsen Banden Statuen sammen med både danske og tyske fanklubber til et afsløringsshow hos Nordisk Film søndag, hvor en 30 centimeter høj model af, hvordan skulpturen kan ende med at se ud, blev præsenteret for offentligheden.

Afsløringen af Olsen Banden Statue i miniformat.
Afsløringen af Olsen Banden Statue i miniformat.
Foto: Morten Raarup - TV 2 Lorry

Skulptøren bag statuen, der består af de tre forbrydere i den velkendte gåsegang, hedder Thor Larsen.

Han er uddannet på kunstakademiet i Firenze i Italien, hvor han også er bosiddende og til dagligt underviser på akademiet.

 
 
Foto: Morten Raarup - TV 2 Lorry

- Jeg har kigget en del på Olsen Banden-film igen, som jeg selvfølgelig har set som barn. Så har jeg snakket med Henrik Hansen, som er idémanden bag og Rune, som er formand for fanklubben.

- Sammen med dem har jeg fået strikket denne her idé med Olsen Banden sammen, hvor de går ude på havnen efter hinanden, som vi kender det fra Olsen Banden-filmene, hvor de går der.

quote Jeg kan se stor opbakning til det, så jeg er helt sikker på, at det nok skal lykkes. Det handler bare om tid, før der er samlet penge nok ind.

Thor Larsen, skulptør

- Det er en lille statuette, som jeg havde tænkt, at det skulle se ud i fulds størrelse også, siger Thor Larsen til TV 2 Lorry og tilføjer:

- Jeg kan se stor opbakning til det, så jeg er helt sikker på, at det nok skal lykkes. Det handler bare om tid, før der er samlet penge nok ind.

Her ses Thor Larsen, mens han former modellen til statuen af Olsen Banden.
Her ses Thor Larsen, mens han former modellen til statuen af Olsen Banden.
Foto: Pressefoto

Foreningen Olsen Banden Statue vil nu søge penge hos både fonde og utrættelige fans af Olsen Banden.

Desuden vil der efter planen blive støbt et begrænset antal på op til 100 styk mindre versioner af statuen, som vil være 30 centimeter i højden og blive støbt i resin.

Op til otte mindre statuer vil desuden blive støbt i bronze til en forventet pris på 40.000 kroner. Alle penge fra salg af de mindre statuer vil gå ubeskåret til den store statue.

Se flere billeder af statuen herunder:

Afsløringen af Olsen Banden Statue i miniformat.
Afsløringen af Olsen Banden Statue i miniformat.
Foto: Morten Raarup - TV 2 Lorry
Afsløringen af Olsen Banden Statue i miniformat.
Afsløringen af Olsen Banden Statue i miniformat.
Foto: Morten Raarup - TV 2 Lorry