Skidegodt Egon: Olsen Banden-museum udvider stort

Det er et halvt århundrede siden at Danmarks mest kendte bande tog på sit første røvertogt.

I 2018 er det 50 år siden, at  Egon, Benny og Kjeld - Danmarks mest berømte kriminelle bande - lagde sine første lumske planer. 

Og det vil man fejre på Nordisk Film i Valby, hvor man lagde gulv til mange af de berømte optagelser.

Det skriver Lokalavisen Valby. 

Derfor åbner man en kæmpe særudstilling den 6. januar i Studie 4, hvor de fleste legendariske scener er optaget. 

Selve udstillingen vil fylde intet mindre end 400 kvadratmeter, hvilket er fire gange så meget som det eksisterende Olsen Banden-univers, der åbnede i filmbyen for to år siden. 

Som at være der selv

Gæsterne vil kunne kigge på mere end 100 forskellige udstillingsgenstande, der er placeret i en labyrint, så man kan rejse gennem filmene. 

Og Nordisk Film lover, at udstillingen vil skille sig ud fra det eksisterende museum på stedet, da man har bygget nye kulisser - også i virkelige størrelser, så det føles, som at være der selv, skriver Lokalavisen Valby. 

Man åbnede Olsen Banden-museet tilbage i 2016 i studierne ved Valby og genopførte i den forbindelse kulisser fra 14 film. Således kan man allerede nu besøge Yvonnes dagligstue, Dynamit-Harrys skur og kriminalkommissær Jensens kontor. 

Guider på stedet kan fortælle røverhistorier fra optagelserne i 60'erne og 70'erne samt berette om idéerne bag karaktererne. 

Egon Olsen, der var leder af Olsen Banden, blev spillet af Ove Sprogøe, tv. Han blev gang på gang fængslet i Vridsløselille Statsfængsel i filmene.
Egon Olsen, der var leder af Olsen Banden, blev spillet af Ove Sprogøe, tv. Han blev gang på gang fængslet i Vridsløselille Statsfængsel i filmene.
Foto: Svend Aage Mortensen - Scanpix

Olsen Banden hører til i Valby

- Olsen Banden er legender i dansk film, intet mindre! De folkekære fortællinger om de 3 vaneforbryderes evige jagt på den røde kuffert, drømmen om lykken på Mallorca, udnyttelse af bureaukrati-Danmark og kampen mod de store, svindlende magthavere bliver ved med at fascinere, forklarede direktør for Nordisk Film Allan Hansen under åbningen af museet. 

- Olsen Banden hører dog hjemme i Valby! Det var her på Nordisk Film og i gaderne omkring, at en stor del af scenerne blev optaget, og derfor skal Olsen Banden selvfølgelig have sit eget univers herude, hvor børn og voksne kan besøge den gode gamle forbrydertrio, som aldrig går af mode.

Særudstillingen åbner den 6. januar 2018 og er åben frem til den 16. december 2018, lørdag-søndag fra kl. 10.00 til kl. 17.00.