Natklub giver gratis adgang, hvis du er populær på Instagram

En natklub i København vil sortere deres gæster efter popularitet på det sociale medie Instagram. Dem, der har flest følgere, kan komme gratis ind.

I aften slår folkene bag natklubben Panama dørene op for et helt nyt torsdagskoncept: Få et medlemskort og kom gratis ind, hvis du har nok følgere på Instagram.

quote Hvis vi giver et medlemskort væk til en person, der har 7.500 følgere, så tror vi på, at vi får budskabet ud til en masse mennesker

Patrick Peitzsh, ejer af natklubben Panama

Formålet er ifølge Patrick Peitzsh, der er ejer af natklubben, at man på den måde kan komme ud til flest mulige mennesker, hvis man giver fordele til dem med flest følgere på det sociale medie.

- Vi så en film, hvor alt var målt ud fra ens sociale status, og hvis vi giver et medlemskort væk til en person, der har 7.500 følgere, så tror vi på, at vi får budskabet ud til en masse mennesker," siger han til BT.

Alle skal sende en ansøgning for at få medlemskort, og hvis ikke man kan opfylde minimumskravet på 500 Instagram-følgere, må man om bagerst i køen og betale for at komme ind.

Der er tale om lovlig diskrimination

Konceptet er ifølge Institut for Menneskerettigheder ikke ulovligt til trods for det meget specifikke adgangskrav til medlemmerne.

Men ifølge sociolog og nattelivsforsker fra Københavns Universitet, Jakob Johan Dement, er det med til at give samfundet endnu mere opdeling, end der i forvejen er.

quote Det giver en større grad af opdeling i nattelivet, som ikke er gavnligt for samfundet

Jakob Johan Dement, sociolog og nattelivsforsker fra Københavns Universitet

- Det er en form for formel diskrimination, hvor man dermed kun vil møde de mennesker, som opfylder de samme krav som en selv. Det giver en større grad af opdeling i nattelivet, som ikke er gavnligt for samfundet, siger han.

Den nye natklub vil ligge i Panamas nuværende lokaler på Axeltorv. Den hedder Rambo og vil have et militært udtryk, da den er opkaldt efter kultfilmen med Sylvester Stallone i hovedrollen.

Jo flere følgere, jo flere fordele

På klubben findes der i alt tre typer af medlemskort. "Major", hvis du har minimum 500 følgere på Instagram, hvilket giver gratis indgang med én gæst inden midnat. "Oberst", hvis du har minimum 1.500 følgere - det giver gratis adgang hele natten til dig og tre gæster.

Hvis du derimod har 7.500 følgere kan du blive "General" og gratis medbringe hele fire gæster - samtidig med, at natklubben giver 800 kroner til brug på natklubben.

Hvis man endnu ikke er på det sociale medie Instagram, eller ikke har nok følgere til et medlemskort kan den sidste type dog købes, og dermed har heller ikke yderligere kommentarer til, hvorvidt der diskrimineres med konceptet.

"Så har vi også en mail, hvor man kan skrive, hvorfor man mener, at man nu skal have det her medlemskort, og så vurderer vi det enkeltvis," siger Patrick Peitzsch til BT. 

Rettelse: Vi oplyste i vores udsendelse torsdag kl 22.27 at Institut for Menneskerettigheder var forargede over diskotekets adgangskrav og at det muligvis var på kant med loven. Dette er ikke tilfældet og  vi beklager fejlen. 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Genåbning i Køge mandag d. 1. marts

Rød løber, blomster og tårer: Sådan foregik genåbningsfest i Køge

skibe københavn

Med Lynetteholm følger en farlig indsejling for store skibe og fritidssejlere

def_thumb,50_percent

playGodhavnsdreng vil donere sine erstatningspenge: - Det er penge til børnene

OBS - betalingsbillede!

Overraskende tal: Fraflyttende børnefamilier dæmper Københavns vækst

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere