Støøøøøj: Overborgmester vil skrue ned for larmen i nattelivet

Københavns Overborgmester, Frank Jensen, og et flertal på Københavns rådhus vil nu bremse støjniveauet i Københavns natteliv.

Alene i 2016 har københavnere klaget over 1000 gange til kommunen. 

quote København skal stadig være en by med et levende natteliv, men det skal være muligt for beboerne at færdes i tryghed og sove om natten uden at drukne i støj, møg og ballade.

Københavns Overborgmester, Frank Jensen, Socialdemokratiet

Byens natteliv støjer nemlig så meget, at det generer. Nu vil Københavns Overborgmester, Frank Jensen, Socialdemokratiet have sat bremsen i. 

- Vi har brug for, at der bliver skruet ned for volumen i nattelivet. København skal stadig være en by med et levende natteliv, men det skal være muligt for beboerne at færdes i tryghed og sove om natten uden at drukne i støj, møg og ballade, siger Frank Jensen i en pressemeddelelse. 

Et flertal i Københavns Borgerrepræsentation står nu bag borgmesteren om at skrue ned for støjen. Flertallet kan pålægge Kultur- og Fritidsforvaltningen og Teknik- og Miljøforvaltningen at lave en plan for, hvordan generne fra nattelivet kan nedbringes. 

Indre By, Indre Nørrebro og Islands Brygge er hårdest ramt

Stop for bevillinger efter klokken 00.00

Udvalgene skal blandt andet se på at sætte en stopper for bevillinger efter klokken 00.00 i støjgenerede områder som Indre By, Indre Nørrebro samt Islands Brygge, der lige nu er hårdest ramt. 

quote Vi skal tage en hård opbremsning og tænke os rigtig godt om i forhold til flere natbevillinger.

Københavns Overborgmester, Frank Jensen, Socialdemokratiet

Derudover skal de mest larmende events spredes, så de samme områder ikke bliver ramt igen og igen. Man ønsker mere renlighed i gaderne, en udbredelse af kommunens støjtilsyn i nattelivet, og så vil kommunen henvende sig til regeringen for mulighed for at slå hårdere ned på virksomheder, der ikke overholder eksempelvis støjreguleringer. 

- Første skridt er at sikre, at problemerne ikke vokser. Vi skal tage en hård opbremsning og tænke os rigtig godt om i forhold til flere natbevillinger, oprydning og at sprede arrangementer rundt i byen, så de ikke alle sammen finder sted de samme steder. Næste skridt er, at mindske generne, siger Frank Jensen. 

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Kultur

BwnnyBuste2

playFolkekær nationaldigter hædret tre år efter sin død

genforeningsmonumentet

De skjulte spor: Kender du alle de sønderjyske minder i København?

_K0A1491_1

playBunker har stået tom siden Anden Verdenskrig: Danner nu ramme om helt nye oplevelser

60_percent

playOplev naturen: Sådan kan du fange fuglenes sang med en byg selv-optager

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere