Etniske agenter skal afsløre diskrimination i nattelivet

Det skal være slut med diskrimination i det københavnske natteliv. Derfor går kommunen nu undercover for at afsløre det.

I et nyt tiltag vil Københavns Kommune sende unge med anden etnisk baggrund end dansk ud i det københavnske natteliv som hemmelige agenter, der skal afsløre diskrimination og forskelsbehandling. Det skriver Politiken.

Det er et ud ad fire initiativer i en handleplan mod diskrimination. De tre andre punkter omhandler information og dialog, indsats på erhvervsskoler og aktiviteter på folkeskoler.

 - I en international by som København kan vi ikke være bekendt, at så mange bliver diskrimineret.

- Med de her tests kan vi bevise på et objektivt grundlag, hvor brud på lovgivningen finder sted, og så kan vi bedre sætte ind, siger integrationsborgmester i Københavns Kommune Anna Mee Allerslev til Politiken.

Testene vil blive udført af unge, der er uddannet til hemmeligt at dokumentere og afsløre eventuel forskelsbehandling i nattelivet. 

 
 
Foto: TV2/Lorry

Politiken fortæller, at der i de 18 måneder fra 1. januar 2014 til midten af 2015 har været 19 anmeldelser af diskrimination i nattelivet.

 Der er politisk flertal for planen, men Dansk Folkeparti er skeptisk over for de etniske agenter.

- Det er fint at gøre noget ved diskrimination i nattelivet. Men det er ikke en kommunal opgave at rende rundt og lege småbetjente og lave nattejagt mod diskrimination, siger Finn Rudaizky fra partiet.

Også brancheforeningen for restauranter og caféer, DRC, er skeptiske over for metoden.

- Jeg er bekymret for, om vi kan havne i en situation, hvor testene bliver for iscenesat og ikke tegner et retvisende billede.

- Og så synes jeg, at den her underliggende mistænkeliggørelse af branchen ikke lægger op til samarbejde, siger direktør i DRC Torben Rosenstock til Politiken.

Der er afsat 4,9 millioner kroner til projekterne mod diskrimination.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

25_seconds

playDroner skal søge efter utætte fjernvarmerør om natten

Akvædukt ved Veluwemeer

playUsædvanlig akvædukt kan redde Margretheholm Havn

Borger med handicap

Datter til hjerneskadede Lars: Kommunen mangler empati og logik

byggeplads

playNu vil kommune give bøder, hvis chefer afsløres i snyd med løn

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere