København mangler mentorfamilier til børn

En mentorfamilie hjælper med lektier og lytter, når der er konflikt. Nu har København fået sin første mentorfamilie. Men kommunen mangler flere.

København har fået sin første mentorfamilie. Et par, der bor på Amager. Tine Wagner og Thomas Frich er mentorer for tre teenagere.

Parret hjælper børnene med lektier, lytter når de har konflikter med mor og far - og når der bare er brug for ro.

Det er børn, som ikke har så meget støtte hjemmefra. Og som også på andre måder skal have opbakning. Men der mangler familier i København, som har lyst til at hjælpe. Planen er, at der skal være i alt 10 familier. 

quote Her er der ro - ingen stress. Og vi kan sætte os i haven og grille. De kan blive forkælet. 

Tine Wagner, Mentor, Amager

Der er ro i haven på Amager, hvor Tine Wagner og Thomas Frich bor. Og det er noget af den ro, som de i øjeblikket giver videre til tre unge, som de er mentorfamilie for. Tine Wagner mener, at det kan give en hel masse til de tre teenagere. 

-  Her er der ro og ingen stress. Vi kan sætte os i haven og grille. De kan blive forkælet, siger Tine Wagner til TV 2 Lorry.

Hvis man vil være mentorfamilie, så er der mere information om ordningen her

Skulle forberede sig på at lukke fremmede ind

Tine Wagner og Thomas Frich var i begyndelsen lidt i tvivl om, hvor meget de skulle forberede sig, når de nu skulle lukke tre fremmede teenagere ind i huset. Nogle gange også til overnatning.

quote Jeg oplever, at det her er første gang, hvor de rigtig får den hjælp til lektier, som de har skreget på.

Thomas Frich, Mentor, Amager

Men det er gået en del lettere, end de havde regnet med.

- Ofte har de bare brug for, at vi taler med dem. At vi har tid til at være sammen med dem - en tålmodighed og en varme. 

Hjælp til lektier og til at løse konflikter

Det er to unge på 14 år og en på 16. Der er brug for hjælp til lektier. Hjælp til at løse konflikter med forældrene. Eller måske bare til at hænge ud og se en film eller bage en kage.

Thomas Frich kan se, at han gør en forskel. 

- Jeg oplever, at det her er første gang, hvor de rigtig får den hjælp til lektier, som de har skreget på. De mærker at det hjælper, at gøre en indsats. Og de kan se, at de flytter sig, siger han til TV 2 Lorry.

Det kræver tid at være mentorfamilie for tre teenagere udefra. Ordningen er som udgangspunkt baseret på, at den ene af de voksne i mentorfamilien ikke arbejder. Fordi det kræver mange timer, hvor man står til rådighed.

Til gengæld får parret løn. Den ligger på 33.000 kroner om måneden.Chefen for Center for Familiepleje i Københavns Kommune, Sten Kruse-Blinkenberg mener, at den nye ordning har mange fordele. 

- Det her en meget mere fleksibel ordning. Den betyder, at de unge kan blive i deres eget miljø. Og at de kan blive ved med at gå på den skole, som de kender. Være sammen med de venner, som de har. Men at de samtidig får hjælp af en familie, der har ressourcer. 

De unge kan få øje på en verden udenfor

Tine Wagner og Thomas Frich synes, at de har overskud til at støtte en håndfuld unge udefra. Tine Wagner kan se, at det her giver en mulighed for, at de unge får øje på noget nyt.

-  Vi råber ikke, vi taler respektfuldt til hinanden. Og det gør at de unge kan møde noget andet. De kommer fra et konfliktfyldt miljø -  hvor der mangler ro. Det kan de få her.

Så de unge på den måde kan få hjælp til at opdage, at der er en anden virkelighed udenfor. Noget som de kan se, at de kan blive en del af. Med opbakning fra familier som hos Tine Wagner og Thomas Frich.

Hvis man vil være mentorfamilie, så er der mere information om ordningen her


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik