Veteraner kæmper med at få et civilt job: "Det er svært"

Krigsveteranen Nicky Thyboe kæmpede med at finde job som civil, efter han kom hjem fra Afghanistan. En mentorordning hjalp ham med at få et arbejde.

Mange krigsveteraner har svært ved at gå fra at være soldat, til at skulle bestride et "almindeligt" arbejde. En af dem, der har oplevet, hvor svært det kan være, er Nicky Thyboe.

Han er officer, og har været i forsvaret i 14 år. Ad to omgange har han været udsendt til Afghanistan. Senest i 2014.

- Jeg var chefansvarlig for al transport og sikkerhed for de danske mentorer og stabsofficerer, som var nede i Kabul og mentorere afghanerne, siger Nicky Thyboe til TV 2 Lorry.

Mentorordning skaffede ham et job

Efter han kom hjem fra Afghanistan, kæmpede Nicky Thyboe med at få et job som civil. Han skønner, at han har sendt omkring 15-20 ansøgninger afsted, men de fleste har givet blankt afslag.

Nicky Thyboe valgte at søge hjælp hos en mentorordning, som lærte ham, hvad han kan bruges til. Det har nu skaffet ham et job hos KMD i Ballerup, hvor han er blevet ansat som procesansvarlig for et IT-udviklingsteam. I dag havde han sin første introduktionsdag i firmaet.

- Jeg vil sige, det er udfordrende. Det er svært. Man kan rigtig rigtig meget, når man har været i forsvaret. Men at få forklaret de kompetencer, du har til en civil verden, og få det oversat, det synes jeg har været en udfordring, siger Nicky Thyboe til TV 2 Lorry.

Spurgte ind til erfaringerne

Siden 2016 har veteraner kunne få hjælp af en mentorordning, som organisationen 'VELKOMMEN HJEM' står bag. 20 danske virksomheder står bag mentordningen, som i år runder veteran nummer 100, der har været i et mentorforløb.

Hos KMD har de haft otte krigsveteraner i et mentorforløb. Fem har afsluttet forløbet, og alle er kommet i job. Direktør i KMD i Ballerup, Mette Louise Kaagaard, var Nicky Thyboes mentor. Hun hjalp ham ved at spørge ind til, hvad han havde lavet i Afghanistan.

- Hvad der sker, når i skal afsted på patrulje? Hvad det er for nogle opgaver du løser? Hvordan er det du gør det? Og så omsatte vi det til nogle ting, der passede fuldstændig kontekstmæssigt ind i den måde vi arbejder her i KMD, siger Mette Louise Kaagaard til TV 2 Lorry.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Godhavnsdreng

playJuraprofessor: Godhavnssagen kan åbne ladeport af lignende sager

Opholdsforbud

Risiko for angreb i bandekonflikt forlænger opholdsforbud

20190813-134904-l-1920x1277we.jpg

play17 Godhavns-børn får 300.000 kroner hver for misrøgt

nedim_yasar.jpg

Livstidsdømt mand frifundet for drab på radiovært

Ballerup

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere