Kirke giver hjemløse adgang til luksusbad

Den 1. december har hjemløse mulighed for at få sig en luksus-oplevelse, når Skt. Johannes Kirke på Nørrebro åbner kirkens nyrenoverede bad for en dag.

På lørdag den 1. december bliver det nyrenoverede bad under Skt. Johannes Kirke på Nørrebro midlertidigt transformeret til en badeanstalt. Det skriver mediet Nørrebro LIV.

Det nyrenoverede bad, der normalt kun er til brug for kirkens ansatte, bliver åbnet op for alle hjemløse, så de kan komme forbi og få sig et luksusbad.

Nørrebro LIV har ad flere omgange skrevet om netop det nyrenoverede bad, da kritikere har ment, det har været for dyrt. Det har kostet 2,6 millioner kroner. Og ideen til en badedag stammer netop fra en af Nørrebro LIVs læsere, Nikita Wolff, som i den forbindelse udtalte til mediet:

- Det ligner et skønt bad, og jeg kan godt forstå, de har bygget det. Men det ville være dejligt, hvis der var nogle flere, der havde adgang til at bruge det. Jeg tænkte blandt andet på hjemløse, som ikke har så meget adgang til luksus i deres hverdag.

Det fik Nørrebro LIV til at forelægge ideen for menighedsrådet, der nu har godkendt forslaget.

facebook-eventet skriver Nørrebro LIV, at de derfor nu efterlyser sæbe, brugte, men rene håndklæder, rene underbukser, barbergrej, shampoo, negleklipper, tandbørster og andre produkter, man forbinder med et godt bad og lidt selvforkælelse.

Badedagen er den 1/12 klokken 10-13.