De har sunget for paven og turneret verden rundt - Nu fylder Det Danske Drengekor 75 år

Det Danske Drengekor fejrer i år 75 års jubilæum, og det blev lørdag markeret med en jubilæumskoncert på Gentofte Rådhus. 

Det er nok de færreste, der kan prale af at have sunget for paven eller have optrådt i Operaen. Men det kan drengene i det Det Danske Drengekor.

quote Jeg synes, det er sjovt at synge i kor, fordi jeg får nogle oplevelser, som man normalt ikke får. For eksempel at optræde i Operaen. Vi har også sunget for Paven, da han var i Malmø, og så er der sommerturnéerne.

Daniel Pervin på 13 år fra Hellerup

I år fejrer koret 75 års jubilæum, og det blev lørdag markeret med en jubilæumskoncert på Gentofte Rådhus. 

Det hele begyndte i Emdrup Kirke i 1943 i skyggen af den tyske besættelse af Danmark. Her lagde kirken lokaler til koret, og fra den lille kirke blev der sunget højt – specielt de gode danske sange, som en klar protest og i modvægt til ufriheden og den tyske overmagt.

Har rejst verden rundt

Siden 2011 har Det Danske Drengekor holdt til i Helleruplund Kirke i Gentofte. Koret har et bredt musikalsk program der spænder over kirkemusik, danske sange og klassiske værker, til tidens populære musik.

I alt synger mere end 100 drenge og mænd i Det Danske Drengekor.
I alt synger mere end 100 drenge og mænd i Det Danske Drengekor.
Foto: TV 2 Lorry

- Jeg synes, det er sjovt at synge i kor, fordi jeg får nogle oplevelser, som man normalt ikke får. For eksempel at optræde i Operaen. Vi har også sunget for Paven, da han var i Malmø, og så er der sommerturnéerne, siger Daniel Pervin på 13 år fra Hellerup.

I år gik sommerturneen til Berlin, Hamburg og Sønderjylland. Koret har også været i for eksempel Kina, Rusland og Italien.

Udover Koncertkoret for drenge i alderen 8 til 14 år er der også et juniorkor, ungdomskoret De Unge Drenge, Barbershopbanden og Mandskoret. 

Drenge helt ned til 6 år kan også synge med

En bevilling fra Statens Kunstfond har medvirket til at man sidste år startede et Spirekor op, så drenge helt ned til seks år nu kan få en unik musikalsk opdragelse i Det Danske Drengekor. I alt synger mere end 100 drenge og mænd i Det Danske Drengekor.

Koncertkoret har et fast samarbejde med Det Kongelige Teater, hvor drengene har deltaget i adskillige operaer, enkelte balletter og skuespil som korsangere og statister. Lige nu kan man se drengene i Operaens anmelderroste opsætning af La Boheme.

En bevilling fra Statens Kunstfond har medvirket til at man sidste år startede et Spirekor op, så drenge helt ned til seks år nu kan få en unik musikalsk opdragelse i Det Danske Drengekor.
En bevilling fra Statens Kunstfond har medvirket til at man sidste år startede et Spirekor op, så drenge helt ned til seks år nu kan få en unik musikalsk opdragelse i Det Danske Drengekor.
Foto: TV 2 Lorry

Nyt værk opføres til jubilæumskoncert

I forbindelse med jubilæumskoncerten på Gentofte Rådhus opførte koret et værk komponeret af Peter Navarro-Alonso til Det Danske Drengekor.

- Det er en gave for et kor som vores at få mulighed for at synge et værk, som er skrevet til os. Vi glæder os utrolig meget til at optræde med værket i forbindelse med de to jubilæumskoncerter, siger Emil Ritter, som har været Koncertkorets dirigent siden 2014.

Koret er drevet af frivillige kræfter, men med en professionel musikalsk ledelse. Drengene i Koncertkoret øver to gange om ugen i Helleruplund Kirke og korene deltager i kirkens arrangementer, næste gang i forbindelse med højmessen 1. søndag i advent.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Kultur

Header sådan så din by ud for 100 år siden

Sådan så din by ud for 100 år siden – se den vilde forandring til i dag

borgring køge vikingeborg

playVerdensarv i Køge? Danmark vil have unikke vikingeborge med på liste

def_thumb,50_percent

playOplev i weekenden: Skoven er den perfekte legeplads - her er to gode lege i det fri

20200207-133554-L-1920x1280we

playKøbenhavnsk museum nomineret til stor pris: "Det tætteste vi kommer på en Oscar"

Gentofte

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere