Kendt restaurant lukker: ’Vi har brug for et pusterum’

Den 22. december bliver den sidste tallerken langet over disken på restaurant Alchemist. Vi har brug for et pusterum, lyder det fra chefkokken.

Arkivfoto. Foto: Emil Hougaard - Scanpix

Restaurant Alchemist på Østerbro lukker på ubestemt tid fra slut december. Det fortæller den 26-årige chefkok, Rasmus Munk.

- Planen er, at Alchemist bliver lukket, som den er i dag, så vi kan få et pusterum, hvor vi kan være kreative og gentænke, hvad vi laver, siger han til TV 2 Lorry.

Lukningen sker, efter finansmanden Lars Seier for nylig valgte at investere i restauranten.

Læs også Ny Noma-restaurant åbner snart op for reservationer

- Det, at han har kastet nogle penge i projektet, betyder, at vi har mulighed for at tage en tænkepause. I dag bruger jeg al min tid på at være ved gæsterne og arbejde i køkkenet, og der er ikke tid til at retænke konceptet. Det kan vi gøre nu ved at tage os tiden til at nytænke, fortæller chefkokken.

Nyt koncept - samme DNA

Han understreger, at det er hans egen beslutning at lukke restauranten for en stund og ikke Lars Seiers.

- Det har hele tiden været mine planer og mine ambitioner, der har styret restaurantens retning, og det er det stadig. Lars er ikke indblandet i den daglige drift, siger Rasmus Munk.

Læs også Mash vil åbne ny restaurant på Frederiksberg

Selvom restauranten bliver lukket på ubestemt tid, og konceptet vil blive ændret, vil ingen af restaurantens ansatte blive fyret.

- Vi har faktisk ansat faktisk to mere, og en del af de ansatte skal være med i den kreative proces, vi nu går ind i, fortæller chefkokken og fortsætter:

- Vi fortsætter med samme DNA, samme navn, og samme mennesker, men vi skal bare være bedre.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik

Kulturkalenderen

Hvad sker der i Lorryland i dag?