Ny Noma-restaurant åbner snart op for reservationer

Mærkelige muslinger, dybhavstang og torskeøjne. Det er noget af det, du snart kan reservere bord til på den nye Noma-restaurant.

Den nye Noma-restaurant, der kommer til at ligge på Refshaleøen, er endelig ved at tage form. Fundamentet er lagt, og væggene er godt undervejs.

I et nyhedsbrev melder medejer og køkkenchef Rene Redzepi nu ud, at de åbner op for reservationer torsdag den 16. november klokken 16. Den nye restaurant kommer til at tilbyde en ny menu, hvor fisk og skalddyr vil være omdrejningspunktet.

- Vi ændrer formen på vores menu og vil arbejde endnu mere med sæsonerne som omdrejningspunkt. I vintermånederne, hvor få ting gror på land, er det højsæson i havet. Mærkelige muslinger, dybhavstang, torskeøjne, tynde skiver frisk hummer – vi ved endnu ikke, hvad vi kommer til at servere, men det bliver helt sikkert med fisk og skaldyr som hovedingrediens, står der i nyhedsbrevet.

Åbningen af den nye restaurant har ikke været uden problemer. Den skulle egentlig have været åbnet til december i år, men det er blevet udskudt til starten af det nye år, da Nomas håndværkere faldt over en gammel stenmur under udgravningerne til byggeriet.

Det har generelt været et begivenhedsrigt år for restauranten.

- Vi lukkede noma på Strandgade, åbnede en pop-up i Mexico, laver nu mad under Knippelsbro og har rejst rundt i Skandinavien i vores søgen efter råvarer og inspiration til vores menu på Noma 2.0. I mellemtiden har vi planlagt alt fra bestik til personalets garderobeskabe på vores nye restaurant, står der også i nyhedsbrevet.

Fiske- og skaldyrssæsonen løber denne gang fra starten af februar til slutningen af maj, og restauranten vil holde åbent fra onsdag til lørdag og tilbyde samme menu til frokost og aften.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Kultur

"Det er både sundt og nærende for vores fælles forståelse af hinanden og vores kultur at få indblik i de andres sprog," siger sprogforsker Michael Ejstrup.

Forskningsprojekt søger dialekter: "Nordsjællandsk er en af de mest diverse ting indenfor sprog"

60_percent

playDigteren Peter Laugesen om klimaforandringerne: Det er trist at være magtesløs tilskuer

Bakken

playBakken får ny forlystelse - bliver den første af sin slags i Nordeuropa

Roskilde Festival Foto Maria Albrechtsen MortensenRitzau Scanpix

Kulturminister foreslår tilpasset støtteordning til festivaler

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere