'Jobcentrets Ofre'-formand om ministersvar: "Nu bør der rulle hoveder"

Kim Madsen blev selv tilbudt lægetjek som ledig på Jobcenter Lærkevej. Beskæftigelsesministeren fastslår onsdag, at det var ulovligt, og derfor bør der nu rulle hoveder i kommunen, siger Kim Madsen.

- Jeg er glad for hans udmelding om, at han klart tilkendegiver, at det, der foregik på Jobcenter Lærkevej, er ulovligt.

Sådan lyder de første ord fra Kim Madsen, da TV 2 Lorry kontakter ham onsdag eftermiddag.

Baggrunden er, at beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen, V., var indkaldt til et samråd i sagen om lægeundersøgelser i baglokalet på Jobcenter Lærkevej i København. 

TV 2 Lorry har tidligere afdækket, hvordan omkring 100 ledige borgere blev tilbudt en lægeundersøgelse i baglokalet på jobcentret.

Kim Madsen er formand for foreningen 'Jobcentrets Ofre', der protesterer mod job- flex- og førtidsreformen, og forsøger at hjælpe dem, som bliver ramt af den.

quote Der bør rulle nogle hoveder. Vi kan ikke have direktører og jobcenterchefer siddende, når de har begået ulovligheder.

Kim Madsen, fmd. Jobcentrets Ofre

Samtidig er Kim Madsen en af dem, der blev tilbudt en lægeundersøgelse i baglokalet på jobcenter Lærkevej.

Et jobcenter har til opgave at hjælpe de jobsøgende og afklare, om de er raske nok til at kunne arbejde. Til den opgave må jobcentrene indhente oplysninger fra læger. Men de må ikke selv udføre lægeundersøgelserne.

Og netop den pointe slog Beskæftigelsesministeren fast på samrådet onsdag.

Minister: Reglerne er meget klare

- Reglerne på området er meget klare. Der er intet, der tyder på, at kommunerne generelt misforstår dem. Derfor er jeg glad for, at Københavns Kommune har erkendt, at praksis var ulovlig og fik lukket sagen ned, siger Troels Lund Poulsen. 

Det er Alternativet, der har indkaldt til samrådet. Beskæftigelsesordfører Torsten Gejl, Alternativet, kræver at få at vide, hvem der er ansvarlig.

Pilen bør rettes mod kommunen ifølge beskæftigelsesministeren.

- De to politiske folkevalgte, som er relevante at rette blikket imod, er den lokale borgmester og den lokale udvalgsformand, siger Troels Lund Poulsen.

quote Det bør have den konsekvens, at de ledende embedsmænd i kommunen får en fyreseddel. De skal væk.

Kim Madsen, fmd. Jobcentrets Ofre

Nu, efter Troels Lund Poulsen har tilkendegivet, at kommunen har handlet ulovligt, mener Kim Madsen, der bør blive luget ud i det kommunale jobcenterregi i København.

- Når ministeren nu siger, at det er ulovligt, så må der gribes ind. Det bør have den konsekvens, at de ledende embedsmænd i kommunen får en fyreseddel. De skal væk. Dem der har ledelsesansvaret skal afsættes, siger Kim Madsen og tilføjer:

- Ministeren er den eneste, som kan finde ud af hvem, der har ansvaret. Og dermed har han også ansvaret for at sætte pres på borgmesteren i kommunen for at opsige samarbejdsaftaler med administrerende direktører og den slags. Der bør rulle nogle hoveder. Vi kan ikke have direktører og jobcenterchefer siddende, når de har begået ulovligheder. 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Godhavnsdreng

playJuraprofessor: Godhavnssagen kan åbne ladeport af lignende sager

Opholdsforbud

Risiko for angreb i bandekonflikt forlænger opholdsforbud

20190813-134904-l-1920x1277we.jpg

play17 Godhavns-børn får 300.000 kroner hver for misrøgt

nedim_yasar.jpg

Livstidsdømt mand frifundet for drab på radiovært

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere