Jobcentrets Ofre om borgmestermøde: "Vi har haft en positiv dialog"

Foreningen 'Jobcentrets Ofre' og netværket 'Næstehjælperne' havde inviteret sig selv til et møde med beskæftigelsesforvaltningen i København for at starte en dialog for en bedre fremtid.

- Vi er kommet ud af mødet, og de lovede at lytte til os. Også mere intenst, end vi havde regnet med. Men der selvfølgelig intet, der er sikkert.

Ordene kommer fra Kim Madsen, der er formand for foreningen 'Jobcentrets Ofre', der protesterer mod job- flex- og førtidsreformen, og forsøger at hjælpe dem, som bliver ramt af den. 

Han og en større gruppe fra foreningen og søsternetværket 'Næstehjælperne' har tirsdag været til møde på Københavns Rådhus med den ny-tiltrådte beskæftigelsesborgmester i København, Cecilia Lonning-Skovgaard, V.

quote De har i hvert fald indrømmet, at de er klar over, at de halter bag efter, og at systemet er tungt. Politik tager lang tid.

Kim Madsen, fmd. Jobcentres Ofre

Mødet var sket på foranledning fra foreningen selv, der i efteråret 2017 fik massiv medieomtale i forbindelse med afsløringen af flere møgsager i Beskæftigelsesforvaltningen i Københavns Kommune.

Her kunne TV 2 Lorry gennem en aktindsigt i processen omkring Jobcenter Lærkevejs brug af ulovlig lægeklinik afsløre, at kommunen kendte til den omstridte lægepraksis - og endvidere havde forpligtet sig til at sætte lokaler og faciliteter til rådighed for lægen.

Siden efteråret har Anna Mee Allerslev, der var beskæftigelsesborgmester i kommunen, trukket sig fra politik og for få dage siden fratrådte den administrative direktør i beskæftigelses- og integrationsforvaltningen sin stilling ved Københavns Kommune. 

Ifølge Kim Madsen skulle mødet med borgmesteren og forvaltningen starte en dialog mellem parterne for at sørge for, at praksis om tilkendelse af førtidspension og flexjob i Københavns Kommune bliver overholdt i fremtiden.

Og mødet viste gode takter, lyder det fra formanden.

quote Det er den bedste dialog, jeg har haft med det her område - men også den første dialog.

Kim Madsen, fmd. Jobcentres Ofre

- Det er den bedste dialog, jeg har haft med det her område - men også den første dialog. Vi havde ingen med Anna Mee Allerslev (tidl. beskæftigelsesborgmester, red.). Så jeg er positivt overrasket - men om det fører noget med sig, ved jeg ikke, siger Kim Madsen, der medgiver, at han har 'en del skepsis' overfor politikerne.

- Jeg er ikke overrasket over mødets form og det, der kom ud af det. Jeg havde ikke forventet at komme hjem med resultater, og det har vi heller ikke endnu, siger han.

Men dialogen var positiv og imødekommende - og ifølge Kim Madsen kom kommunen også med indrømmelser i kølvandet på den redegørelse, som forvaltningen er blevet påbudt at udfærdige som følge af jobcenter-sagerne. 

- De har i hvert fald indrømmet, at de er klar over, at de halter bag efter, og at systemet er tungt. Politik tager lang tid. Og de kan ikke bare trykke på den grønne knap og uddele førtidspensioner nu - for så lever de ikke op til måltallene, siger Kim Madsen, som håber, at dialogen er et forvarsel om en bedre fremtid som ansøger til enten førtidspension eller flexjob i København.

- De sagde, at de lyttede meget til os, og at de ville tage mange ting med hjem. På vej ud af døren spurgte jeg Michael Baunsgaard Schreiber (fagdirektør i beskæftigelses- og integrationsforvaltningen, red.), om vi skulle ses igen. Og der sagde han absolut "ja" - så der er en dialog i gang, og det er vi glade for.

- Jeg gik ikke glad ud, men måske lidt gladere end før, siger Kim Madsen til TV 2 Lorry.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik