IT-direktør råber på arbejdskraft: Danskerne er for forkælede

En fjerdedel af alle IT-virksomheder i Hovedstadsområdet mangler i dén grad arbejdskraft.

Overalt i hovedstadsområdet skriger IT-virksomheder lige nu på nye medarbejdere og kvalificeret arbejdskraft til en branche, som er i kæmpe vækst.

Alene på Sjælland har hver fjerde virksomhed forgæves forsøgt at rekruttere medarbejdere, og det går direkte ud over produktionen.

Og regeringens kortlægning af mangel på arbejdskraft viser da også, at vi i 2030 risikerer at mangle op mod 19.000 IT-specialister.

Nyuddannede kræver 60.000 kr.

På Nørrebro i København ligger spilvirksomheden Gaming Innovation Group, der er nødt til at takke nej til opgaver - udelukkende på grund af mangel på kompetente medarbejdere.

Opgaver er der ellers nok af, men den rigtige arbejdskraft hænger ikke ligefrem på træerne, mener Jonas Warrer, der samtidig sender en bredside mod medarbejdere med dansk pas

- Vi har den udfordring, at mange af de ting, vi arbejder med, kræver en masse spidskompetencer, som er svære at finde i Danmark.

Men når nyudannede danske kandidater søger en stilling, kræver de - ifølge firmaet - ofte startlønninger på op mod 60.000 kroner om måneden.

- Vi oplever i stigende grad, at nogle af de danske profiler, der søger job, har en lidt umoden tilgang til det at søge og få et arbejde, og hvad det indebærer. Man kan vel populært sagt sige, at de kan virke lidt forkælede – altså kun nogle af dem selvfølgelig, siger Jonas Warrer.

Gaming Innovation Group er et firma der er specialiseret i at lave online markedsføring for blandt andet casinoer og sportspubs. Jonas Warrer grundlagde for ti år siden it-firmaet sammen med to andre. Dengang hed virksomheden Rebel Penguin.

Efter flere års kraftig vækst solgte de tre unge mænd sidste år firmaet for 100 millioner kroner, og Jonas Warrer fortsatte som direktør. Firmaet er fortsat i vækst og jagter derfor nye softwareudviklere og dataanalytikere.

Medarbejdere fra udlandet

I dag er der i alt 42 ansatte i den danske afdeling. Størstedelen har firmaet hentet i udlandet.

- De mennesker, der har erfaring med det her i Danmark, er allerede snuppet af andre firmaer. Der er så stor rift om dem, så vi har ansat en fyr fra Cuba, vi har hentet en it-udvikler fra Pakistan, og så har vi folk fra Italien, Spanien, Tyskland og Rumænien – ja, 20 lande i alt, forklarer Jonas Warrer.

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Erhverv

Maddrengen roerer

play13-årig elsker at lave mad: Nu har han skabt sit eget fritidsjob

Postbyen

playMegaprojekt skrider frem: Her skal Københavns næste højhuse bygges

elløbehjul

Ny lov: Hjelm-pligt på el-løbehjul

PR-foto

Mistanke om menneskehandel i forbindelse med byggeri af luksusboliger i Nordsjælland

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere