Flere udlændinge arbejder i hovedstadsområdet

Hver syvende person, der arbejder i København, er udlænding.

Foto: Søren Bidstrup / Scanpix

Udenlandsk arbejdskraft udgør i dag 14 procent af den samlede arbejdsstyrke i hovedstadsområdet. 

Det er en stor stigning i forhold til 2007, hvor det kun var 10 procent af de personer, der arbejdede i hovedstadsområdet, der var udlændinge.

Læs også Brøndby bedst til at få unge på erhvervsuddannelse

Det viser beregninger fra Dansk Erhvervs på baggrund af tal fra Danmarks Statistik og STAR (Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering), som Berlingske har skrevet om. 

Samtidig er hovedstadsregionen suverænt det sted, som har mest udenlandsk arbejdskraft sammenlignet med resten af landet. Omkring halvdelen af alle udlændinge, der arbejder i landet, arbejder i hovedstadskommunerne, og det er en stigning på otte procent over de sidste ti år.

Interessant lønniveau

Dansk Erhverv kan godt forstå, der er mange udlændinge i hovedstadsområdet:

- Vi har et lønniveau, som gør det interessant at arbejde i Danmark. Og så har vi nogle spændende virksomheder, der kan give nogle faglige udfordringer, som det kan være svært at sige nej tak til. Bl.a. er vi førende indenfor medicinalindustrien og er rigtig godt med i IT-branchen, siger Peter Halkjær, arbejdsmarkedspolitisk chefkonsulent hos Dansk Erhverv, til Berlingske.

Læs også Overblik: Sådan går det erhvervsuddannelserne i din kommune

Han gør samtidig klart, at danskere i hovedstadsområdet ikke skal være bange for, at udlændingene tager jobbene fra dem:

-Analyser fra Det Økonomiske Råd viser, at de danske lønmodtagere ikke bliver udelukket, men at det nærmere er et supplement til arbejdsstyrken. I hovedstadsregionen er der 133 jobkategorier, der er defineret som mangelområder, siger han.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik