Farlig og berygtet gade skal gøres sikrere for cyklister

Borgmester vil investere 100 millioner for at skabe større sikkerhed for byens bløde trafikanter.

Nordre Frihavnsgade på Østerbro har længe været frygtet blandt mange cyklister, fordi gaden er smal og blottet for cykelstier, der beskytter de bløde trafikanter fra biltrafikken.   

Men nu vil teknik-og miljøborgmester Morten Kabell fra Enhedslisten have resten af Borgerrepræsenationen med til at investere 109 millioner til at styrke trafiksikkerheden og trygheden på de københavnske veje og gader.

Nordre Frihavnsgade står i den forbindelse øverst på listen sammen med blandt andre Prinsessegade og store dele af Christianshavn, skriver Politiken.

Tine fik varig synsskade

En af dem, der har oplevet, hvor farlig Nordre Frihavnsgade kan være for cyklister, er 33-årige Tine Louise Brunk.

Den 6. juni blev hendes liv ændret, da hun blev ramt af en bildør, som smækkede op i hende, da hun kom cyklende ned ad Nordre Frihavnsgade. Tine Louise Brunk fortæller i dagens udgave af Politiken, at hun fortsat er præget af de skader, som hun pådrog sig den skæbnesvangre dag.

- Jeg har fået en varig synsskade. Men jeg har det markant bedre end dengang, siger hun til Politiken.

Hun fortæller, at hun kom cyklende ned ad gaden, da en mandlig bilist pludselig smækkede bildøren ind i hende.

- Bilisten orienterede sig, men jeg var vist i den blinde vinkel. Det var lige før, jeg havde ondt af ham. Han var virkelig ked af det. Jeg huskede, jeg prøvede at holde balancen, så jeg ikke væltede, men at jeg ikke kunne undgå det. Jeg væltede bagover og slog hovedet ned i asfalten, siger Tine Louise Brunk til Politiken.

'En vild gade'

På trods af det voldsomme uheld besvimede hun ikke, ligesom hun heller ikke led hukommelsestab. Men hun husker, at hun havde kvalme. Hun blev derfor kørt til traumegangen på Rigshospitalet og indlagt til observation, mens lægerne blandt andet tjekkede hende for kraniebrud.

Billede af Nordre Frihavnsgade i København, da der i sin tid blev holdt bilfri dag. Her benyttede flere chanchen til at spadsere rundt på den til dagligt stærkt trafikerede vej.
Billede af Nordre Frihavnsgade i København, da der i sin tid blev holdt bilfri dag. Her benyttede flere chanchen til at spadsere rundt på den til dagligt stærkt trafikerede vej.
Foto: Ulrik Jantzen/Scanpix

Her cirka to og en halv måned senere er Tine Louise Brunk fortsat sygemeldt og døjer med ondt i nakken og ryggen, samtidig med at hendes syn på det ene øje er varigt sløret. Hun fortæller til Politiken, at ulykken har forsinket hendes liv og kostet hende penge, da hun arbejder som freelancer og ikke har så god en forsikring.

- Jeg har altid synes, at det var en vild gade, men jeg var ikke klar over, hvor galt det stod til, før jeg mærkede det på egen krop, siger hun til Politiken og kommer samtidig med opfordring til politikerne om, at de burde gribe ind og øge trafiksikkerheden i den smalle gade.

Borgmester: 'Det er ikke i orden'

Teknik-og miljøborgmester Morten Kabell siger til at Poltiken, at Tine Louise Brunks historie understreger behovet for, at der nu må handles.

- Det er ikke i orden. Der må rådhuset reagere for at undgå, at flere kommer til skade. Det er en af de ruter, som er svært tilgængelige - det er svært at afkode og se, hvordan trafikken foregår. Vi ved, at der har været alvorlige uheld der. Behovet er der helt klart, siger han til Politiken. 

De Radikale bakker op

De Radikale i Københavns Borgerrepræsentation har i årevis kæmpet for, at der bliver anlagt cykelsti på Nordre Frihavnsgade. Udmeldingen fra Morten Kabell bliver derfor hilst mere end velkommen hos De Radikale, fortæller partiets medlem af Teknik- og Miljøudvalget og budgetordfører, Mette Annelise Rasmussen, i en mail til TV2 Lorry.

- Det er tragisk, at der næsten skulle lig på bordet, før fornuften indtraf. Men vi er meget er meget glade for, at der nu blæser gunstige vinde over for Østerbro på rådhuset, siger Mette Annelise Rasmussen.

 

 

 

 

 

 

  

 

 

en cykelsti på den berygtede gade, så gaden fremadrettet bliver sikrere for cyklister.

I alt vil Morten Kabell således 

Det skriver  

33-årige Tine Louise Brunk er stadig sygemeldt, efter at hun for et par måneder siden blev ramt af en bildør 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Trafik

trafikuheld helsingørmotorvejen

Trafik-kaos på motorvejene: Adskillige uheld og lange køer

Kirsten Jensen, borgmester i Hillerød

playMillioner til cykelprojekt ved kommende station og supersygehus

bus movia

Snart kan du tage cyklen med i alle busser på Sjælland

20190220-143924-4-1920x1281we

Trængselsafgift for køretøjer kan være på vej i København

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere