Endnu en friskole sættes under skærpet tilsyn

Som den tredje friskole bliver Iqra Privatskole, der ligger på Nørrebro i København, sat under skærpet tilsyn.

Iqra Privatskole i København sættes nu som den tredje skole under skærpet tilsyn hos Styrelsen for Undervisning og Kvalitet. Det bekræfter Undervisningsministeriet over for BT.

Tidligere har Styrelsen for Undervisning og Kvalitet bedt skolen om at redegøre for en længere forhold, som bl.a. handlede om ligestilling mellem køn, kønsopdelt undervisning og socialkontrol. Det viser en aktindsigt, som BT har fået i korespondancen mellem styrelsen og skolen.

Omar Ahmed, der er leder af Iqra Privatskole, ønsker ifølge skolens sekretær ikke at udtale sig om sagen.

Sager om flere friskoler

Sagen om endnu en friskole kommer i kølvandet på historier om fem andre skoler. Her er der blandt andet afsløret økonomiske ulovligheder, mistanke om snyd med karakterer, antisemitiske materiale hos ledende medarbejdere og indflydelse fra den kontroversielle hadprædikant Abu Bashar.

Mandag afslørede BT, at en viceleder på DIA Privatskole i København har svindlet med lønsedler for 3,8 millioner kroner.

Og senest er det kommet frem, at Al-Salam Skolen i Odense som den anden friskole i rækken var sat under skærpet tilsyn og fik tilbageholdt sit statslige tilskud.

Har tidligere været i vælten

I forvejen er den muslimske friskole Nord-Vest Privatskole under skærpet tilsyn, og fredag sidste uge meddelte styrelsen, at den vil fjerne skolens årlige tilskud på over 11 mio. kr., fordi skolen ikke lever op til loven.

Iqra Privatskole har tidligere været i vælten, fordi en skolepsykolog ansat på skolen ifølge Radio 24/7 skulle have frarådet piger på skolen at have kærester, og at dette skete med afsæt i Koranen.

Desuden har en omstridt imam ved navn Shahid Mehdi ifølge Berlingske tidligere været ansat som viceleder på skolen. I marts blev han ifølge avisen dømt for at have blottet sit lem for en kvinde i Malmø.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Godhavnsdreng

playJuraprofessor: Godhavnssagen kan åbne ladeport af lignende sager

Opholdsforbud

Risiko for angreb i bandekonflikt forlænger opholdsforbud

20190813-134904-l-1920x1277we.jpg

play17 Godhavns-børn får 300.000 kroner hver for misrøgt

nedim_yasar.jpg

Livstidsdømt mand frifundet for drab på radiovært

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere