Boligorganisation advarer mod fup-annoncer på disse hjemmesider

Boligportaler annoncerer med lejeboliger, der ikke er ledige. Nu råber boligorganisation vagt i gevær.

Jagten på en lejebolig kan føre dig direkte i armene på svindlere på nettet. Og netop nu florerer der flere annoncer på diverse boligportaler, du bør holde dig langt væk fra.

Sådan lyder advarlsen fra Københavns største almene boligorganisation fsb.

I et opslag på Facebook advarer fsb mod hjemmesiderne lejebolig365.dk og bolighelten.dk. 

quote Det er noget rigtig svineri

Bjarne Larsson, administrerende direktør i fsb

Ifølge fsb annoncerer begge boligportaler med fsb-boliger flere steder i Københavnsområdet, selvom boligerne ikke er ledige. Dertil kommer det faktum, at det kun er fsb selv, der udlejer fsb-boliger.

- Det er noget rigtig svineri. Man udnytter typisk unge mennesker, der står med et boligproblem, og de pågældende hjemmesider har ikke nogen som helst adgang til at udleje vores lejeboliger. Det er ene og alene os selv, siger Bjarne Larsson, administrerende direktør i fsb, til TV 2 Lorry.

For at se, hvem der udlejer boligerne, kræver boligportalerne, at folk betaler et abonnement.

- I min optik er det sådan en krog til at fange dem, der står og mangler en bolig, siger Bjarne Larsson.

Ifølge fsb omhandler annoncerne en række boliger i København NV - blandt andet i Ringergården.

Dertil er der også annoncer med fsb-lejeboliger på Pallesvej på Amager, Kollegiet Solbakken i Sydhavnen og Skyttehusene i Ørestad.

TV 2 Lorry satte sidste efterår fokus på boligsvindel på nettet. Thomas Viborg fra Rødovre er en af dem, der har været i kløerne på en boligsvindler. Hør hele historien her. 

Sager med snyd for op mod 40.000 kroner 

Ifølge Bjarne Larsson er det ikke første gang, at de pågældende hjemmesider annoncerer med fsb-boliger, som ikke er til leje. Og der kan også være andre hjemmesider, der benytter samme metoder, advarer han.

- Vi har set sager, hvor vi ved, at der er boligsøgende, der har betalt 30-40.000 kroner upfront, selvom der ikke har været nogen bolig, siger han.

Af samme årsag har fsb indgået et tæt samarbejde med Lejernes Landsorganisation LLO, så organisationerne kan gøre hinanden opmærksomme på, når der annonceres med falske lejemål på nettet.

- Vi forsøger at være opmærksomme på det her, men vi kan heller ikke 24/7 overvåge alt, hvad der sker, siger Bjarne Larsson.

Via de sociale medier fisker boligsvindlere f.eks. personoplysninger ud af de boligsøgende. Oplysninger der f.eks. bruges til identitetstyveri. Se mere i dette tidligere indslag, som TV 2 Lorry bragte tilbage i efteråret.

Udlejningsportal beklager og sletter annoncer

Fsb har nu påbudt lejebolig365.dk og bolighelten.dk om at fjerne fsb-boliger på deres hjemmeside.

TV 2 Lorry har rettet henvendelse til lejebolig365.dk og bolighelten.dk for at få en kommentar. Ifølge  CVR-registret er begge boligportaler binavne af ét og samme moderfirma, TF Digital Solutions Aps, der ligger i Odense.

Bolighelten.dk har endnu ikke svaret vores henvendelse, men i en mail sendt til TV 2 Lorry skriver lejebolig365.dk, at de ikke bevidst har annonceret med fiktive lejemål på deres portal, og at de nu har fjernet alle annoncer med fsb-boliger.

- Vi ønsker på ingen måde at føre folk bag lyset og har reageret prompte på deres henvendelse, skriver lejebolig365.dk i sit svar.

Her kan du læse hele svaret fra lejebolig365.dk

Vil ikke politianmelde

Fsb's administerende Bjarne Larsson oplyser til TV 2 Lorry, at organisationen ikke har i sinde at politianmelde de pågældende boligportaler. Han mener ikke, at det er besværet værd. 

- Vi har tidligere været inde i diskussoner om at politianmelde denne her type hjemmesider. Men vi kan ikke se, at det ville føre noget med sig, og politiet står også i en dårlig situation.

- Juridisk set er det nogle selskaber med nogle mærkelige konstruktioner, som gør det svært at komme efter dem og heller ikke er værd at bruge kræfter på, siger Bjarne Larsson. 

I stedet vil fsb fortsætte med at benytte de sociale medier til at gøre folk opmæksomme på annoncer af tvivlsom karakter som i eksempelvis dette tilfælde, forklarer han. 

- Facebook er et stærkt instrument til at advare mod den her slags, fordi mange deler det, så det når bredt ud. Og det må man også sige, vi har opnået i det her tilfælde, siger Bjarne Larsson.

Det er kun fsb, der udlejer fsb-boliger, og det sker via en venteliste. Du kan skrive dig på venteliste på fsb.dk https://www.fsb.dk/skriv-dig-op/

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Forbrug

20110831-170245-6-1920x1677we.jpg

Camilla Plum får bøde for nye ulovligheder

Camilla Plum

Efter ny bøde og sur smiley: Camilla Plum svarer igen på Fødevarestyrelsens kritik

image7

playAnja forvandler grumset affaldsprodukt til luksusflødeboller

nye biler bilforhandler

Her bruger familier flest penge på nye biler – og her bruger de færrest

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere