Transportminister på støjbesøg i Ishøj - han vil dog ikke love borgerne hjælp

Transportminister Benny Engelbrech, Socialdemokratiet, var i mandag inviteret til Ishøj, så han selv kunne få lov at høre, hvor voldsom støjen i området er.

Borgere i en lang række vestegnskommuner må hver dag lægge øre til støj, når bilerne suser forbi på motorvejen. 

Ikke mindst i Ishøj, hvor støjen fra Køge Bugt Motorvejen er så helbredsskadelig, at kommunen for nylig opførte en 14 meter høj støjvold langs motorvejsstrækningen for at skærme naboerne en smule. Men den har ikke virket efter hensigten.

Derfor inviterede Socialdemokratiet i Ishøj, anført af spidskandidat for Socialdemokratiet Merete Amdisen, mandag deres partifælle transportminister Benny Engelbrecht til selv at opleve støjgenerne.

- Støj er et kæmpestort problem i Ishøj Kommune, og vi har altid følt os lidt overset, når staten har delt ud af deres støjpuljer. Med det nye infrastrukturforlig der er indgået er der jo afsat ekstra mange penge til støj, siger Merete Amdisen og fortsætter:

- Derfor synes jeg, ministeren ved selvsyn - eller selvøre, hvis man kan kalde det dét - skulle høre, hvor voldsom støjen er her i Ishøj. Selvom vi har forsøgt at gøre noget lokalt.

De ekstra penge, der refereres til, er tre milliarder kroner, som Folketinget har lagt i en støjreduktionspulje.

Vil ikke love nogen penge

En af de fremmødte ved dagens arrangement var Annitta Dragsdal Pedersen, der bor tæt ved Køge Bugt Motorvejen i Ishøj:

- Det er da interessant at høre, hvad ministeren har at byde på i forhold til vores nye støjvold, som måske ikke helt har haft den ønskede effekt for beboerne i området, så det vil jeg gerne høre lidt mere om, siger hun.

Transportministeren vil dog ikke love borgerne i Ishøj nogen penge, men lover i stedet at tage beboernes bekymringer og idéer med til Christiansborg:

- Det der er vigtigt for mig, det er, at borgere som har en interesse i at gøre opmærksom på, at der er udfordringer med støj, der hvor de bor, de skal også høres, siger han til TV 2 Lorry.

Solrød vil undersøge, om motorvej kan overdækkes

I Solrød Kommune er cirka 3.000 boliger ifølge Vejdirektoratet belastet af støj fra Køge Bugt Motorvejen, hvilket svarer til mere end 30 procent af det samlede antal boliger i kommunen.

For at løse det problem har Socialdemokratiet i Solrød netop lanceret en langsigtet plan, der skal få bugt med kommunens støjgener.

- Vi vil undersøge mulighederne for at overdække Køge Bugt Motorvejen. Vi ved godt at det kan lyde som en umulig plan. Men store udfordringer kræver ambitiøse løsninger, sagde Jonas Ring Madsen, der er borgmesterkandidat for Socialdemokratiet i Solrød Kommune, til TV 2 Lorry i midten af august.

Inspirationen kommer fra Hamborg, hvor man allerede har overdækket byens motorvejsstrækninger, og fra Hvidovre, hvor man på nuværende tidspunkt også undersøger mulighederne for at overdække den del af Holbækmotorvejen, der kører igennem Hvidovre.