Efterlyses stadig: Mistænkes for dramatisk hjemmerøveri

Københavns Vestegns Politi efterlyser fortsat den 39-årige Morten Baldur Karrebæk Pust. Han er mistænkt for at have været med til et hjemmerøveri i Hvidovre i januar.

Natten til den 2. januar blev en 25-årig kvinde udsat for et groft hjemmerøveri på Holmelundsvej i Hvidovre.

To mænd sidder allerede varetægtsfængslet i sagen, men politiet mangler fortsat at få fat i en tredje gerningsmand.

Københavns Vestegns Politi har tidligere efterlyst 39-årige Morten Baldur Karrebæk Pust med navn og foto. Men uden held, derfor gør de det nu igen. 

Morten Baldur Karrebæk Pust beskrives som dansk af udseende, 193 centimeter høj, muskuløs og har kort mørkt hår. Han har et symbol tatoveret under venstre øje og har en større tatovering i grønt og rødt på halsen under hagepartiet.

- Vi har opsøgt den mistænkte i det miljø, hvor han plejer at færdes, og vi har givet hans pårørende besked om at han skulle melde sig – men uden held. Derfor vælger vi nu at offentliggøre hans navn og billede, sagde Ole Nielsen, politikommissær ved Københavns Vestegns Politi, i en pressemeddelelse 4. februar. 

(Artiklen fortsætter under billedet)

39-årige Morten Baldur Karrebæk Pust er mistænkt for at have deltaget i et hjemmerøveri i Hvidovre.
39-årige Morten Baldur Karrebæk Pust er mistænkt for at have deltaget i et hjemmerøveri i Hvidovre.
Foto: Københavns Vestegns Politi - Twitter

Nabo alarmerede politiet

Hjemmerøveriet, som Morten Baldur Karrebæk Pust er mistænkt for at have taget del i, blev forpurret, da en årvågen nabo hørte støj og varskoede politiet, der ankom til lejligheden kort efter.

Det fik gerningsmændene til at flygte, men en af de formodede gerningsmænd faldt under flugten, brækkede anklen og blev anholdt af politiet. Også en anden mistænkt gerningsmand blev anholdt kort derfra.

De to mænd, der er henholdsvis 20 og 34 år, blev efterfølgende varetægtsfængslet. Begge er makedonske statsborgere, har Julie Skovgaard, som er anklager ved Københavns Vestegns Politi, tidligere fortalt til Ritzau.

Offer fik gaffatape om munden

Ifølge hende ringede mændene på døren hos den unge kvinde. Da hun åbnede, skubbede de hende ind i lejligheden, hvor den ene holdt hende fast og gav hende gaffatape for munden, mens den anden gik rundt i lejligheden.

- Hun har fortalt, at hun blev slået i hovedet med skaftet fra en økse. Hun er ikke kommet noget til, og umiddelbart er der ingen tegn på vold. Men politiet fandt en økse tæt på, hvor den ene gerningsmand blev anholdt. Det understøtter hendes forklaring, sagde Julie Skovgaard til Ritzau efter grundlovsforhøret, hvor den 20-årige og 34-årige blev varetægtsfængslet.

Hvis man kender til Morten Baldur Karrebæk Pusts færden, kan Københavns Vestegns Politi kontaktes på 43861448.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

politi undersøger skyderi i ishøj

Politi undersøger muligt skyderi ved haveforening

Politi retten i glostrup 112

29-årig dømt for vandvidskørsel: Spøgelsesbilist flygtede fra politiet på motorvej

20190510-105520-7-1920x1277we

Tre teenagepiger anholdt for mislykket gaderøveri i Indre By

skat2

To mænd fandt nedgravet 'sølvskat' i skov ved Roskilde: Politiet efterlyser ejeren

Hvidovre

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere