Hjemmerøvere anholdt: Sprang ud fra anden sal og brækkede anklen

To mænd overfaldt en ung kvinde i hendes hjem i Hvidovre. Nabo hørte larm og tilkaldte politiet.

To mænd er torsdag blevet varetægtsfængslet i foreløbig fire uger mistænkt for et groft hjemmerøveri mod en kvinde i Hvidovre natten til torsdag.

Det oplyser anklagemyndigheden ved Københavns Vestegns Politi på Twitter.

Politiet tilføjer i et opfølgende tweet, at de blev varskoet om røveriet af en opmærksom nabo, og at de kort efter ankom til stedet.

- Det fik røverne til at flygte. Under flugten faldt den ene af de mistænkte og brækkede sin ankel. Han er fortsat indlagt og derfor varetægtsfængslet en absentia, skriver politiet på Twitter.

Julie Skovgaard, som er anklager ved Københavns Vestegns Politi, fortæller til Ritzau, at naboen anmeldte sagen på grund af larm i kvindens lejlighed.

Da politiet efterfølgende nåede frem og ringede på døren, tog de to røvere benene på nakken, men her gik det altså galt for den ene.

- Da han flygter fra gerningsstedet, springer han ud fra en altan på anden sal og pådrager sig et kompliceret brud, siger Julie Skovgaard til Ritzau.

Hun oplyser, at mændene er sigtet for natten til torsdag at have ringet på hos en 25-årig kvinde på Holmelundsvej i Hvidovre.

Blev fastholdt og fik gaffatape om munden

Da kvinden åbnede døren, skubbede de hende ind i lejligheden, hvor den ene holdt hende fast og gav hende gaffatape for munden, mens den anden gik rundt i lejligheden.

- Hun har fortalt, at hun blev slået i hovedet med skaftet fra en økse. Hun er ikke kommet noget til, og umiddelbart er der ingen tegn på vold. Men politiet fandt en økse tæt på, hvor den ene gerningsmand blev anholdt. Det understøtter hendes forklaring, siger Julie Skovgaard.

Begge sigtede er makedonske statsborgere. Den ene er 20 år, og den anden er 34 år.

Sidstnævnte er ham, som faldt og brækkede anklen. Han blev anholdt uden for en bygning, mens den 20-årige blev anholdt i nærheden i en bil, hvor han forsøgte at skjule sig.

Også den 20-årige sprang ud fra anden sal, men har formentlig formået at springe ned på altanen nedenunder, fortæller Julie Skovgaard til Ritzau. Hun tilføjer, at den 20-årige ikke ønskede at udtale sig under grundlovsforhøret.

Han har dog fortalt, at han været i Danmark i et par uger for at besøge familie i forbindelse med jul og nytår.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

20210429-201324-7-1920x1440we

Politiet efterlyser tabt medicin - kan være dødeligt ved indtagelse

20190304-100858-7-1920x1279we

Intetanende borgere ramt af hardball-kugler: Mand affyrede skud fra en sølvfarvet bil

Knivstik Roskilde

Mænd på knallert stikker offer med kniv i Roskilde

politi 112 politibil

21-årig varetægtsfængslet for vanvidskørsel - væltede bil efter påkørsel

Hvidovre

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere