Mand sigtet for falske anmeldelser: Ringede tre gange samme dag

En 57-årig spirituspåvirket mand forstyrrede ubegrundet ordensmagten flere gange den 1. januar. Han er nu blevet sigtet for at indgive falsk anmeldelse.

Midt- og Vestsjællands Politi havde nytårsdag travlt med at tale med en meget fuld mand, som blev ved med at kontakte politiet, men hver gang viste det sig, at der ikke var hold i anmeldelserne.

En 57-årig spirituspåvirket mand fra Store-Heddinge i Stevns ringede første gang til politiet klokken 12, hvor han anmeldte sin egen søn, som bor på samme adresse.

Ved nærmere afhøring af manden kom det frem, at sønnen nu sov og at der var ro på stedet, og derfor afviste politiet at rykke ud til stedet, oplyser Midt- og Vestsjællands Politi.

Det var den 57-årige dog ikke tilfreds med, så derfor ringede han igen til politiet senere på eftermiddagen. Denne gang anmeldte han, at sønnen havde truet ham med våben.

Under samtalen med politiets vagtcentral kom det dog frem, at der ikke var hold i anmeldelsen, men at han var nødt til at melde, at han var blevet truet, før politiet ville gøre noget. Sønnen havde på det tidspunkt forladt adressen og anmeldelsen blev også i dette tilfælde afvist.

Men det sluttede ikke her.

Senere på aftenen var det nu sønnens tur til at ringe til politiet, fordi faren var opfarende og meget beruset.

Ifølge politiets døgnrapport ønskede faren, at både sønnen og dennes kæreste skulle forlade hjemmet, men de havde intet sted at tage hen. En patrulje blev derfor sendt til stedet for at berolige parterne.

Efter at have mæglet mellem parterne forlod politiet stedet og noterede sagen som en mindre uoverensstemmelse.

Anholdt og sigtet

Og så skulle man tro, at politiet ikke blev forstyrret mere af samme husstand.

Men, nej.

Klokken 20.16 ringede faren igen ind og anmeldte via alarmopkald til 112, at der var ild i naboen hus.

Politiet og brandvæsen kørte til stedet, men her viste det sig, at der ikke var brand nogen steder.

Den 57-årige mand var stadig tydeligt påvirket af alkohol, og han blev efterfølgende anholdt og sigtet for at misbruge faresignal ved ubegrundet at tilkalde hjælp.

Manden blev taget med til stationen til afrusning i detentionen, og senere blev han afhørt til sagen, hvorefter han blev løsladt.

Den 57-årige kan forvente at høre mere fra politiet, når sagen skal afgøres, oplyser Midt- og Vestsjællands Politi.