Kajak-talent fra Hvidovre vinder dobbelt guld i junioreuropamesterskab

18-årige Magnus Sibbersen sikrede sig søndag morgen sin anden guldmedalje ved europamesterskaberne for juniorer i kajak, da han vandt finalen i 500 meter enerkajak.

Med en guldmedalje i 1.000 meter enerkajak lørdag og en sejr i finalen i 500 meter enerkajak søndag morgen kan Magnus Sibbersen fra Hvidovre Kajakklub kalde sig dobbelt junioreuropamester.

Den anden guldmedalje kom i hus på trods af, at to konkurrenter var foran ham ved 250-meter mærket.

- Jeg lagde hårdt fra start ligesom mine konkurrenter. Efter starten kommer vi ned i banetempo, hvor der er andre, der ligger lidt længere fremme end mig.

- Men jeg holder fokus på mit eget løb og holder fast i min raceplan, og det gav pote, da jeg overhalede konkurrenterne efter 250-meter-mærket, siger Magnus Sibbersen.

En af de talenter, der bliver ved med at udvikle sig

Om tre uger er der ungdoms-VM i Rumænien.

På trods af sejrene vil Magnus Sibbersen dog ikke udråbe sig selv som favorit på trods af, at mange af de dygtigste roere ved VM er dem, som Magnus Sibbersen har slået denne weekend.

- Mange af de andre vil sikkert udråbe mig som en af favoritterne, men det vil jeg ikke selv. Det bliver svært, for konkurrencen er rigtig hård, men jeg går selvfølgelig efter det og skal bruge de kommende uger på at forberede mig så godt som overhovedet muligt, siger Magnus Sibbersen.

Netop indstillingen til træning er en af de kvaliteter, som ungdomslandstræner Finn Pape fremhæver ved ro-talentet.

- Magnus Sibbersen er rigtig god til at fokusere på, om det er fysiske, teknisk eller mentale ting, der skal forbedres. Med det fokus har han sikret, at han hele tiden lægger mere på.

- Det er ikke alle talenter, der formår at blive ved med at udvikle sig lige så meget, som Magnus Sibbersen gør, siger Finn Pedersen.

Landstræner spår lovende fremtid

Når den indeværende sæson er forbi, skal Magnus Sibbersen konkurrere med seniorerne.

Selvom det unge talent selv regner med, at han i første omgang skal gøre sig gældende til U23-EM, så tror landstræneren på, at han også kan gøre sig gældende på seniorlandsholdet.

- Det er selvfølgelig et stort skridt. Især fysisk. Og han kommer næppe til at slå René Holten Poulsen af lige foreløbig. Men jeg tror, han har potentialet til at tilkæmpe sig en plads i 4'er kajakken eller 2'er-kajakken, siger Finn Pedersen.

Ved siden af karrieren som roer går Magnus Sibbersen på Lyngby Handelsgymnasium. 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Sport

F C Nordsjælland

FC Nordsjælland får ny udenlandsk ejer

Alexander Aslak Nørgaard

Birkerød-svømmer sætter dansk svømmerekord i DM-triumf

Viktor Fischer, FCK

Smitteudbrud hos FCK: Nu er seks spillere ude med corona

Jonas Wind

FCK-profiler testet positive for coronavirus

Hvidovre

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere