FC Nordsjælland og FCK i rekordhandel: 20-årig profil skifter hold

FC Nordsjællands anfører Victor Nelsson bytter den rød-gule og sorte trøje ud med den blå-hvide hos FC København i rekordhandel.

Anførerbindet skal skifte arm, og trøjen skal skiftes ud for Victor Nelsson, som gennem ti år har været tilknyttet fodboldholdet FC Nordsjælland.

Det står klart, efter klubben fredag har annonceret, at holdets anfører med 99 kampe for superligaholdet på CV'et nu tager skridtet mod Danmarks største fodboldklub, FC København.

- Der er mange følelser involveret i det her fra min side, men fodboldmæssigt er det på tide at tage det næste skridt, og der er FCK et godt step. De kan byde på europæisk fodbold hver eneste sæson, og efter at have prøvet det i FCN, ved jeg, hvor fedt og vigtigt det er for en spillers udvikling, siger Victor Nelsson i en pressemeddelelse.

Afsked med vemod

Selvom nyheden er glædelig for FC Nordsjællands pengepung, er det også med vemod, at holdet nu tager afsked med klubben.

- Det skal ikke være nogen hemmelighed, at Victor er en spiller, som vi på så mange måder ser som et symbol på det, vi er, og det vi gerne vil stå for.

- Han er hamrende ambitiøs, ydmyg og så har han evne til at knokle sig igennem de hårde perioder og udfordringer, som uddannelsen indenfor fodbold altid vil give enhver spiller på vej frem, lyder det fra Jan Laursen, der er sportschef for klubbens akademi og midlertidig sportschef for holdet i Superligaen.

Allerede som 11-årig skiftede den blot 20-årige Victor Nelsson fra barndomsklubben i Hornbæk til Farum og FC Nordsjælland, hvor han har taget hele turen gennem FCN's akademi.

Som 17-årig fik han debut i Superligaen, og siden bed den stærke stopper sig fast som en stamspiller for holdet.

- Efter lange og grundige snakke med Victor og hans familie valgte vi dog at respektere hans ønske om at prøve sig af på en ny scene efter næsten 10 gode år hos. Det er ikke nogen hemmelighed, at vi havde lagt en plan med Victor om, at han kunne komme videre denne sommer, hvis en attraktiv mulighed opstod for både Victor og FCN, siger Jan Laursen og tilføjer:

- At det blev FCK lå ikke i vores planer, og var ikke vores prioritet, men vi ønsker fortsat at være sted, hvor vi viser forståelse for den enkelte person og medarbejder, når han eller hun har været loyal og givet alt for vores og hans eller hendes klub. Derfor siger vi nu med vemod farvel til Victor, men også forhåbentlig på gensyn i fremtiden.

Stor økonomisk gulerod

Klubskiftet er ifølge FC Nordsjælland heller ikke helt skidt.

Tigrene fra Farum Park oplyser i en pressemeddelelse, at handlen er den største nogensinde mellem to danske klubber.

- Det er dog også klart at et sådanne klubskifte ikke ville finde sted uden at den købende klub har udvist stor økonomisk seriøsitet for det arbejde, som vores mange dygtige trænere, ledere og medspillere har leveret med en spiller som Victor, så der kan geninvesteres i både akademiet og Superligaholdet, siger Jan Laursen.

Hvor meget beløbet konkret lyder på, melder klubben dog ikke om, men ifølge BT og Ekstra Bladet er prisen mellem 25 og 27 millioner kroner.

Den hidtil største handel mellem to danske Superliga-klubber stammer fra 2008, hvor FC Midtjylland betalte 21 millioner kroner for Jonas Borring i OB.

For bare få dage siden blev den 22-årige AGF-profil Jens Stage også solgt til københavnerne. Her lød prisen på 18 millioner kroner.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Sport

Alexander Aslak Nørgaard

Birkerød-svømmer sætter dansk svømmerekord i DM-triumf

Viktor Fischer, FCK

Smitteudbrud hos FCK: Nu er seks spillere ude med corona

Jonas Wind

FCK-profiler testet positive for coronavirus

Teamgym

Danmark opgiver værtskabet for EM i TeamGym næste år i Ballerup Super Arena

Furesø

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere