Ny dato for åbning: Kunstig skibakke er klar til efteråret

Arbejdet med at indhente tilladelser til skiparken på Amager Bakke trækker ud. Direktør forventer, at bakken åbner 4. oktober

De skiglade københavnere kan formentlig tage den første tur ned ad skibakken på Amager Bakke den 4. oktober. Det oplyser Amager Ressourcecenter, der er bygherre for det nye affaldsenergianlæg. 

- Det er den dato, hvor ARC forventer, at vi kan have de nødvendige tilladelser på plads, siger Patrik Gustavsson, der er direkør for fonden Amager Bakke, der opfører anlægget.

Byggeriet, der begyndte i 2013, er ifølge ARC stort set færdigt. Det er nødvendigt før de forskellige tilladelser kan falde endeligt på plads:

- Der er en række forskellige myndigheder, der skal godkende byggeriet. En af dem er Københavns Kommune, der ikke kan lave den endelige inspektion før hele byggeriet er helt færdigt, siger Patrik Gustavsson.

Stort arbejde med at dokumentere sikkerhed    

Allerede i maj kunne fagbladet Ingeniøren fortælle, at der endnu ikke var indhentet tilladelse til, at folk må færdes på den nye skibakke.

Tilladelsen er nødvendig, fordi skibakken er placeret ovenpå kedelrummet på affaldsenergianlægget. Det indebærer en meget lille teoretisk risiko for, at skiløbere bliver kogt ihjel i tilfælde af en ulykke. 

Selvom der er tale om en lille teoretisk risiko, er der lavet en række tiltag for at minimere risikoen yderligere.

- Vi skal dokumentere alle de ekstraforanstaltninger, vi har lavet. Det er et større arbejde, fordi det kræver, at vi indsamler en masse informationer fra de mange leverandører, der på en ene eller anden måde har haft med det arbejde at gøre, siger Patrik Gustavsson.

Skulle være åbnet i april

Det var planen, at den i alt 450 meter lange skibakke skulle åbne i april. Ligesom nu var de manglende godkendelser årsagen til, at åbningen måtte udskydes.

- Det har været svært at forudse, at det ville tage så lang tid at få godkendelserne på plads, men sådan er det, når man bygger noget, der ikke er bygget før. Så det har da haft økonomiske konsekvenser, som parterne også har taget hensyn til. Copenhill, der skal drive skibakken, er gået ind i det her projekt med åbne øjne og vidste, at det var et projekt, der kunne trække ud, siger Patrik Gustavsson.

Når Amager Bakke åbner, vil der være både en sort, rød, blå og en grøn piste. Underlaget på bakken er lavet af gummibørster, der er beklædt med silikone. For at give bedre fart ned ad bakken, bliver ski og snowboards også sprøjtet med silikone.

Skibakken bliver en af verdens største kunstige skibakker.

Amager Bakke

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Sport

Nicklas Bendtner

Bendtner er blandt strandede danskere i Dubai

F C Nordsjælland

FC Nordsjælland får ny udenlandsk ejer

Alexander Aslak Nørgaard

Birkerød-svømmer sætter dansk svømmerekord i DM-triumf

Viktor Fischer, FCK

Smitteudbrud hos FCK: Nu er seks spillere ude med corona

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere