Hospitalsafdeling tildelt særlig hæder to gange: Her er det bedst at blive uddannet

En hospitalsafdeling på Hvidovre Hospital har nu papir på, at den er Danmarks bedste sted at blive uddannet til både sygeplejerske og læge.

På Anæstesiologisk Afdeling på Hvidovre Hospital er der godt at være.

Endda så godt, at afdelingen nu har fået papir på det.

Hospitalsafdelingen er nemlig blevet tildelt to priser for at være det bedste uddannelsessted for både sygeplejestuderende og medicinstuderende.

Det oplyser Hvidovre Hospital i en pressemeddelelse.

Opvågningsafsnittet 434 er blevet kåret som "Bedste kliniske uddannelsessted for sygeplejestuderende i Region Hovedstaden 2019" af Sygeplejestuderendes Landssammenslutning, der hvert år udpeger ét klinisk uddannelsessted i hver region som det bedste.

Her er god plads til de studerende og deres læringsmuligheder og der er tid til at få vejledning i studieunit. Det er et sted hvor man faktisk har taget sig tid til at tænke på: "Hvordan gør vi, når vi får flere studerende"? (…) Der er relevante kurser og undervisning i hele forløbet, som generelt er sammenhængende og godt struktureret, skriver sammenslutningen blandt andet i begrundelsen.

At afdelingen overhovedet er kommet i søgelyset til kåringen er Ida Ellen Remondes skyld.

Hun er i øjeblikket i praktik i afdelingen og har kun gode ting at sige.

- De sikrer virkelig, at vi får en god indlæring, og man føler sig hele tiden set. Lægerne er også gode til at give os sygeplejerskestuderende indsigt i deres arbejde, og et gør mig helt klart til en bedre sygeplejerske, siger hun i en pressemeddelelse fra hospitalet.

Camilla Baumgarten er klinisk vejleder på afdelingen, og hun glæder sig over, at det lykkes at skabe så gode rammer for de studerende.

- Det er dejligt at vide, at de studerende kan bruge det, vi laver. Vi bruger hinanden meget på tværs i afdelingen og har også et tæt samarbejde med lægerne, siger hun.

Sådan lyder det også fra Hans Erik Steiner-Johnsen, som er klinisk underviser.

- Prisen er et stort skulderklap og betyder selvfølgelig, at vi har lyst til at blive ved, siger han.

Kommende læger roser også

Foruden roserne fra de sygeplejestuderende får afdelingen også hæder fra de medicinstuderende, som har tildelt afdelingen FADLs klinikudvalgspris for den bedste uddannelsesafdeling for medicinske studenter.

Overrækkelsen af prisen skete på morgenkonferencen, hvor to medicinstuderende, Emma Louise R. Møller og William Wendler fra FADL, som blandt andet fremhævede god struktur og plads til refleksion.

- At modtage denne pris er en stor anerkendelse til alle de læger, sygeplejersker og sekretærer, som er involveret i de 6 hold medicinstuderende, der er igennem afdelingen hvert semester.

- Den tilgang som alle i afdelingen har til de medicinstuderende, afspejler både den tilgang til læring og supervision og den gode kollegiale tone, der er i afdelingen, hvilket jo også afspejles i, at vi netop har fået prisen til opvågningen for bedste kliniske uddannelsessted for sygeplejersker, siger Nicolai Bang Foss, der modtog prisen på vegne af afdelingen.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Sundhed

20170831-133307-L-1920x1278we

Se kortet: Her er der igen rent vand i hanen til over 52.000 borgere

ipiccy_image

playKan hjemmearbejdet mærkes i skuldre og led? Her er fire øvelser fra fysioterapeuten

20200413-165258-A-1920x1281we

Udskudte operationer i hovedstaden skal afvikles inden sommer

20171010-125558-L-1920x1281we

Forureningskilde fundet på Frederiksberg - nu ledes der efter endnu en

Hvidovre

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere