Forstærkning til travlt hospital: Derfor holder gigantisk akutvogn foran skadestue

Ved akutmodtagelsen på Nordsjællands Hospital holder Region Hovedstadens store akutvogn – og det er der en helt særlig grund til.

Region Hovedstadens mobile behandlingsplads holder ved Nordsjællands Hospital i øjeblikket. Foto: Nordsjællands Hospital / Presse

Skal du en tur på hospitalet i Hillerød den kommende tid, vil du højst sandsynligt blive mødt af et noget særpræget syn på parkeringspladsen.

Her står en gigantisk knald-gul lastbil nemlig og fylder godt i landskabet henover seks parkeringspladser foran skadestuen.

Læs også Nordsjællands Hospital dropper plastik i kantinen

Region Hovedstadens særlige akutberedskabsvogn står parkeret foran skadestuen på hospitalet – og det er der en helt særlig årsag til.

Akutvognen, der er Danmarks største rullende hospital, fungerer som behandlingspladser i en periode på to til tre måneder, hvor hospitalets akutmodtagelse bliver renoveret.

Mens renoveringen står på, kan borgerne modtage behandling i den mobile behandlingsenhed, der er den første af sin slags i Nordeuropa.

Det oplyser Nordsjællands Hospital til TV 2 Lorry.

Travlhed kræver ombygning

Ledende overlæge på ortopædkirurgisk afdeling, Leif Berner Hansen, forklarer, at det er et rum med plads til fire såkaldte "fast track-patienter", der skal bygges om, så der fremover kan være medicinske patienter. Samtidig bliver et kontor bygget om til "fast track-patienterne," der altså i mellemtiden skal indfinde sig i akutberedskabsvognen.

Læs også Kæmpe krise på Nordsjællands Hospital: Læger har sagt op

- Der er så stort run på akutområdet, at vi er nødt til at lave omjusteringer. Vi har meget travlt og skal hele tiden prioritere, så vi får det mest hensigtsmæssige patientflow, siger Leif Berner Hansen til TV 2 Lorry.

Den ledende overlæge har ikke kendskab til prisen på ombygningen, men oplyser, at det er nødvendigt at omdanne lokalerne, selvom et nyt supersygehus i Hillerød skal stå klar i 2024. 

- Jeg har været her siden 2008, og der har løbende været behov for ombygninger på akutområdet, siger Leif Berner Hansen. 

Læs også 16 meter og 30 tons: Ny akutvogn skal hjælpe ved terror

En del af regionens terrorberedskab

Akutvognen er 16,5 meter lang og fire meter høj, vejer svimlende 30 tons og kan huse helt op til 40 patienter samme tid.

Vognen er én af i alt to mobile behandlingspladser, som er indkøbt af Region Hovedstaden som en del af terrorberedskabet i regionen.

- Trusselsbilledet i Europa og i verden er blevet meget meget værre de senere år.

- Derfor har vi investeret i den her mobile behandlingsplads fra Regionsrådets side, for at vi kan rykke hurtigt ud, hvis det ulykkelige skulle ske, at vi pludselig har mange tilskadekomster på en gang, fortalte regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen (S) til TV 2 Lorry, da lastbilerne blev vist frem første gang.

De to lastbiler med udstyr har i alt kostet regionen 6,5 millioner kroner.

FAKTA: Det indeholder den mobile behandlingsplads

  • 30 bårer
  • 16 båreunderstel med hjul
  • Sug, medicinsk ilt
  • Monitoreringsmaskine til værdiaflæsning og stød
  • To styks højtryktelte på 46 kvadratmeter hver
  • Op til 40 patienter kan håndteres på én gang

Kilde: Region Hovedstaden

Se mere

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik