Forstærkning til travlt hospital: Derfor holder gigantisk akutvogn foran skadestue

Ved akutmodtagelsen på Nordsjællands Hospital holder Region Hovedstadens store akutvogn – og det er der en helt særlig grund til.

Skal du en tur på hospitalet i Hillerød den kommende tid, vil du højst sandsynligt blive mødt af et noget særpræget syn på parkeringspladsen.

Her står en gigantisk knald-gul lastbil nemlig og fylder godt i landskabet henover seks parkeringspladser foran skadestuen.

Region Hovedstadens særlige akutberedskabsvogn står parkeret foran skadestuen på hospitalet – og det er der en helt særlig årsag til.

Akutvognen, der er Danmarks største rullende hospital, fungerer som behandlingspladser i en periode på to til tre måneder, hvor hospitalets akutmodtagelse bliver renoveret.

Mens renoveringen står på, kan borgerne modtage behandling i den mobile behandlingsenhed, der er den første af sin slags i Nordeuropa.

Det oplyser Nordsjællands Hospital til TV 2 Lorry.

Travlhed kræver ombygning

Ledende overlæge på ortopædkirurgisk afdeling, Leif Berner Hansen, forklarer, at det er et rum med plads til fire såkaldte "fast track-patienter", der skal bygges om, så der fremover kan være medicinske patienter. Samtidig bliver et kontor bygget om til "fast track-patienterne," der altså i mellemtiden skal indfinde sig i akutberedskabsvognen.

- Der er så stort run på akutområdet, at vi er nødt til at lave omjusteringer. Vi har meget travlt og skal hele tiden prioritere, så vi får det mest hensigtsmæssige patientflow, siger Leif Berner Hansen til TV 2 Lorry.

Den ledende overlæge har ikke kendskab til prisen på ombygningen, men oplyser, at det er nødvendigt at omdanne lokalerne, selvom et nyt supersygehus i Hillerød skal stå klar i 2024. 

- Jeg har været her siden 2008, og der har løbende været behov for ombygninger på akutområdet, siger Leif Berner Hansen. 

En del af regionens terrorberedskab

Akutvognen er 16,5 meter lang og fire meter høj, vejer svimlende 30 tons og kan huse helt op til 40 patienter samme tid.

Vognen er én af i alt to mobile behandlingspladser, som er indkøbt af Region Hovedstaden som en del af terrorberedskabet i regionen.

- Trusselsbilledet i Europa og i verden er blevet meget meget værre de senere år.

- Derfor har vi investeret i den her mobile behandlingsplads fra Regionsrådets side, for at vi kan rykke hurtigt ud, hvis det ulykkelige skulle ske, at vi pludselig har mange tilskadekomster på en gang, fortalte regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen (S) til TV 2 Lorry, da lastbilerne blev vist frem første gang.

De to lastbiler med udstyr har i alt kostet regionen 6,5 millioner kroner.

FAKTA: Det indeholder den mobile behandlingsplads

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Sundhed

KOL-træning

Ulla er en sårbar patient: Nu holdes hun i live igennem skærmen

Tina Heide 2

Hun har OCD: Corona forværrer hendes helvede

Rigshospitalet

Flere børn indlagt med skoldninger – nu kommer overlæge med opfordring

Senfølgeklinik

playKom med på senfølgeklinik: Trine fik covid-19 i marts, men føler sig stadig ikke frisk

Hillerød

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere